Οδηγίες χρήσης
Ένας οδηγός για το Plekontas.gr
Το Ηπειρωτικό στυλ ή Ευρωπαϊκό (Continental) που συνδέεται με την Γερμανία, έπεσε σε δυσμένεια στις αγγλόφωνες χώρες κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου, επανήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της Elizabeth Zimmermann.
Από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, τόσο το Ηπειρωτικό όσο και το Αγγλικό στυλ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αγγλία. Στην Ιαπωνία προτιμούν το Ηπειρωτικό στυλ ενώ στη Κίνα το Αγγλικό. Πολλές άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βολιβία και το Περού χρησιμοποιούν το Ηπειρωτικό πλέξιμο.
Με τον όρο μαρκάρισμα, εννοούμε την τοποθέτηση ενός δείκτη - σημάδι σε συγκεκριμένο σημείο του πλεκτού κατά την διάρκεια του πλεξίματος.
Το Μαρκάρισμα των πόντων μας βοηθάει ορίοθετήσουμε το σχέδιο, να υπολογίσουμε τις επαναλήψεις του σχεδίου αλλά και να εντοπίσουμε την αρχή του γύρου όταν πλέκουμε κυκλικά.
Όλα τα πατρόν σχεδόν ζητούν αύξηση και μείωση πόντων για να προσθέσουμε πλάτος ή να στενέψουμε το πλεκτό μας.
Μια τεχνική για να ρίχνετε πόντους δημιουργώντας χαλαρό ξεκίνημα στο πλεκτό σας. Δίνει την όψη του καλού πόντου. Πολύ σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να υπολογίσετε την ουρά που θα κρατήσετε για το ρίξιμο.
Το σημερινό μας άρθρο είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο, αλλά "παρεξηγημένο" κύκλο μας! "Παρεξηγημένος", γιατι δεν είναι καθόλου δύσκολος!! Εάν τον μάθεις από την αρχή ΑΠΛΑ και ΣΩΣΤΑ, θα είναι σαν να παίζεις!! Με τον κύκλο μπορούμε να κατασκευάσουμε σουπλαδάκια, τσάντες, σκουφιά, χαλάκια, μπλούζες, κουβερτούλες...και ο,τι εφεύρει η μοναδική φαντασία του καθενός!!! Ας δούμε μαζί σωστά την τεχνική!!!
Το αγαπημένο μας πλέξιμο είναι μια τεχνική δημιουργίας θηλιών με τη βοήθεια ενός ενδιάμεσου εργαλείου - βελόνα ή βελονάκι / τσιγγελάκι, για να δημιουργηθεί τελικά ένα ύφασμα!!!
Στην πρώτη περίπτωση (βελόνες) οι θηλιές μας μένουν μονίμως “ανοιχτές”, γι αυτό και το αποτέλεσμά μας είναι πιο “αφράτο”, τα σχέδια πολλά περισσότερα, οι δυσκολίες και οι διορθώσεις των πόντων μας ακολουθούν ειδικούς κανόνες, αλλά το νήμα που χρειαζόμαστε είναι αρκετά λιγότερο!! Συνήθως το χρησιμοποιούμε για να κατασκευάσουμε ρούχα, αλλά φυσικά τίποτα δεν είναι απαγορευτικό σε μια τέχνη!!!
Ο ανάποδος πόντος είναι ο αντίθετος του καλού πόντου, η διαφορά τους είναι στον τρόπο που περνάμε την δεξιά βελόνα μας μέσα από τους πόντους της αριστερής καθώς και η θέση του νήματος όταν πλέκουμε το πόντο. Η βελόνα θα πρέπει να έχει φορά από δεξιά προς αριστερά και το νήμα να είναι μπροστά από την δεξιά βελονα.
Ένας οδηγός για το Plekontas.gr
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις