• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Για την κυκλική πλέξη θα χρειαστούμε ειδικές βελόνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και συνδέονται μεταξύ τους με καλώδιο. Για την ίδια πλέξη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης και καλτσοβελόνες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Μια τεχνική για να ρίχνετε πόντους δημιουργώντας χαλαρό ξεκίνημα στο πλεκτό σας. Δίνει την όψη του καλού πόντου. Πολύ σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να υπολογίσετε την ουρά που θα κρατήσετε για το ρίξιμο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Το σημερινό μας άρθρο είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο, αλλά "παρεξηγημένο" κύκλο μας! "Παρεξηγημένος", γιατι δεν είναι καθόλου δύσκολος!!  Εάν τον μάθεις από την αρχή ΑΠΛΑ και ΣΩΣΤΑ, θα είναι σαν να παίζεις!! Με τον κύκλο μπορούμε να κατασκευάσουμε σουπλαδάκια, τσάντες, σκουφιά, χαλάκια, μπλούζες, κουβερτούλες...και ο,τι εφεύρει η μοναδική φαντασία του καθενός!!! Ας δούμε μαζί σωστά την τεχνική!!! 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)

Στο προηγούμενο άρθρο μας "Πλέξιμο με βελονάκι...Βασικές οδηγίες και σύμβολα!!" γνωρίσαμε την τεχνική του πλεξίματος με βελονάκι, διδαχθήκαμε σωστά και κυρίως ΑΠΛΑ τις βασικές πλέξεις και τα σύμβολά τους, ενώ παρακολουθήσαμε και το αντίστοιχο βιντεάκι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Το αγαπημένο μας πλέξιμο είναι μια τεχνική δημιουργίας θηλιών με τη βοήθεια ενός ενδιάμεσου εργαλείου - βελόνα ή βελονάκι / τσιγγελάκι, για να δημιουργηθεί τελικά ένα ύφασμα!!!
Στην πρώτη περίπτωση (βελόνες) οι θηλιές μας μένουν μονίμως “ανοιχτές”, γι αυτό και το αποτέλεσμά μας είναι πιο “αφράτο”, τα σχέδια πολλά περισσότερα, οι δυσκολίες και οι διορθώσεις των πόντων μας ακολουθούν ειδικούς κανόνες, αλλά το νήμα που χρειαζόμαστε είναι αρκετά λιγότερο!! Συνήθως το χρησιμοποιούμε για να κατασκευάσουμε ρούχα, αλλά φυσικά τίποτα δεν είναι απαγορευτικό σε μια τέχνη!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Αυτό είναι ένα σχέδιο που αποτελείται από Συνεστραμμένους πόντους και Κοτσίδες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κασκόλ ή έναν ζεστό λαιμό, μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε σε πουλόβερ ή ζακέτες. Αν θέλετε το σχέδιο σας να είναι μεγαλύτερο τότε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους συνεστραμμένους πόντους αριστερά και δεξιά από την κοτσίδα προσθέτοντας ζυγό αριθμό πόντων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Ο Tuck πόντος είναι ένας "κρατημένος" πόντος, ένας πόντος που μεταφέρεται άπλεκτος κατά μήκος των σειρών ενώ ταυτόχρονα περνάνε από πάνω του οι θηλιές του νήματος που δουλεύουμε σε κάθε σειρά, έτσι πολλές θηλιές μαζί συσσωρεύονται σε μια στήλη σειρών ενώ οι υπόλοιποι πόντοι γύρω από αυτόν δουλεύονται κανονικά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Επειδή το μπριός παράγει ένα εξαιρετικά ελαστικό ύφασμα, για το κλείσιμο του χρησιμοποιούνται τεχνικές αντίστοιχες, που δίνουν δηλαδή ελαστικότητα. Ακολουθούν μερικές από αυτές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Ρίχνουμε όσους πόντους θέλουμε, είτε ζυγό πλήθος είτε μονό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πως να κλείσετε το Ψαροκόκαλο 2. Αυτό το κλείσιμο δίνει στη συγκεκριμένη πλέξη την κίνηση που χρειάζεται αλλά και την όψη που της ταιριάζει.

Σελίδα 1 από 10

Το E-shop μας

Ακολούθησε μας

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις