Οδηγίες χρήσης
Ένας οδηγός για το Plekontas.gr
Το άρθρο που ακολουθεί -όπως και κανένα άλλο άρθρο του Plekontas- δεν αποτελεί μέρος διαφήμισης ή προώθησης προϊόντων.
Σχεδόν όλα τα ενδύματα έχουν υποστεί επεξεργασία με την χρήση χημικών ουσιών και γιατί το νήμα μας να αποτελεί εξαίρεση;
Η αγορά έχει κατακλυστεί από μοντέρνα χρώματα, φαντεζί με ωραία και απαλή αίσθηση. Η κάθε πλέκτρια απαιτεί το νήμα της να χαρακτηρίζεται από αντοχή, εύκολη περιποίηση και μακροζωία. Όλα αυτά απαιτούν διαδικασίες με την χρήση χημικών ουσιών.
Όταν λέμε διπλές μειώσεις εννοούμε ότι από τρεις πόντους παίρνουμε έναν.
Όπως και στις απλές μειώσεις έτσι και στις διπλές έχουμε αρκετές επιλογές κάποιες από τις οποίες αποδίδουν αριστερή κλίση, δεξιά κλίση ή και χωρίς κλίση (κεντρικές μειώσεις).
Σε αυτό το άρθρο θα δείτε έναν τρόπο μετατροπής ενός σχεδίου που πλέκεται με ίσιες βελόνες σε σχέδιο που πλέκεται με κυκλική τεχνική. Ίσως η κυκλική τεχνική να φοβίζει τους νέους ή ακόμα και τους παραδοσιακούς πλέκτες αλλά πραγματικά μόλις την ξεκινήσετε θα δείτε ότι τα θετικά της είναι περισσότερα από όσα νομίζατε.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να φτιάξουμε πιέτες στα πλεκτά μας, αυτός ο τρόπος που ακολουθεί δεν είναι ο πιο εύκολος αλλά σίγουρα είναι πολύ όμορφος και πολύ «στρωτός». Η αγαπημένη σχεδιάστρια Erica Patberg μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει τις οδηγίες της γι’ αυτές τις όμορφες πιέτες.
Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του μεταξιού και η εκτροφή του μεταξοσκώληκα αποτέλεσε εφτασφράγιστο μυστικό της Κίνας για πολλούς αιώνες και σε πολλά μέρη του κόσμου θεωρείτο προϊόν φυτικής προέλευσης, πρώτος ο Αριστοτέλης στο έργο του "περί των ζώων ιστορία", αναφέρει ότι το μετάξι είναι ζωικό προϊόν και κάνει λόγο για ένα είδος "σκώληκος μεγάλου", του οποίου περιγράφει τις μεταμορφώσεις, αλλά και τη διαδικασία τους τραβήγματος της κλωστής: "εκ δε τούτου του ζώου και τα βομβύκια αναλύουσι των γυναικών τινές αναπηνιζόμεναι κάπειτα υφαίνουσι".
Με το steeking δημιουργούμε ανοίγματα σε ολοκληρωμένα πλεκτά. Χρησιμοποιείται κυρίως σε κυκλικά πλεκτά.
Παλαιότερα υπήρχαν βελόνες από οστό, ελεφαντόδοντο και ταρταρούγα, πλέον οι περισσότερες είναι φτιαγμένες από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό. Το υλικό που προτιμάμε εξαρτάται από τον τρόπο πλέξης μας αλλά και την αίσθηση που δημιουργείται κατά την διάρκεια της.
Είναι αόρατο ρίξιμο πόντων για λάστιχο 1x1 και για σωλήνα. Συνδυάστε το με το σωληνοειδές κλείσιμο.
Άλλο ένα λάστιχο που μοιάζει με το εγγλέζικο. Το συναντάμε σε πολλά κασκόλ.
Με αυτή τη πλέξη δημιουργούμε άκρες με γωνίες. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε εκτός από τον καλό και τον ανάποδo πόντο, είναι το ζετέ και οι μειώσεις k2tog.
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα
Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:
Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.
Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).
Ένας οδηγός για το Plekontas.gr
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις