• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Στην Μους πλέξει πλέκουμε μόνο με καλή  ή μόνο με ανάποδη όλες τις σειρές. Αυτή η πλέξη δημιουργεί "ράχες" και στις δύο πλευρές του πλεκτού. Για να μετρήσουμε τις σειρές, μετράμε τις ράχες και στις δύο πλευρές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Το ζετέ είναι μια τεχνική αύξησης πόντων (σε αρκετά ελληνικά πατρόν θα δούμε την λέξη ρίξιμο στην θέση του ζετέ) . Παρατηρούμε ότι αφήνει κενό, οπότε πρέπει να προσέχουμε που το χρησιμοποιούμε. Προσοχή το ζετέ αναφέρεται μόνο στην περιστροφή του νήματος γύρω από την βελόνα και δεν περιλαμβάνει πλέξιμο πόντου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Με αυτή τη τεχνική επιτυγχάνουμε μια κουμπότρυπα με ελάχιστα κενά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Λέγοντας κλείσιμο εννοούμε το τελείωμα του πλεκτού, την διαδικασία με την οποία μειώνουμε έναν έναν τους πόντους που έχουν απομείνει στην βελόνα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνουμε αυτό, ακολουθούν μερικοί από αυτούς:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Είναι τεχνική αύξησης πόντων. Με αυτή τη διαδικασία δημιουργούμε έναν επιπλέον πόντο με το νήμα που υπάρχει μεταξύ δύο πόντων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Πως θα ξεκινήσουμε το πλεκτό μας;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Ο ανάποδος πόντος είναι ο αντίθετος του καλού πόντου, η διαφορά τους είναι στον τρόπο που περνάμε την δεξιά βελόνα μας μέσα από τους πόντους της αριστερής καθώς και η θέση του νήματος όταν πλέκουμε το πόντο. Η βελόνα θα πρέπει να έχει φορά από δεξιά προς αριστερά και το νήμα να είναι μπροστά από την δεξιά βελονα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Ο καλός πόντος είναι ο πρώτος πόντος που μαθαίνουμε μετά το ρίξιμο  και ο πιο συχνά εμφανιζόμενος στα πλεκτά.

Το E-shop μας

Ακολούθησε μας

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις