• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φίλτρα

Πλέξιμο & Οδηγίες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επειδή το μπριός παράγει ένα εξαιρετικά ελαστικό ύφασμα, για το κλείσιμο του χρησιμοποιούνται τεχνικές αντίστοιχες, που δίνουν δηλαδή ελαστικότητα. Ακολουθούν μερικές από αυτές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ρίχνουμε όσους πόντους θέλουμε, είτε ζυγό πλήθος είτε μονό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πως να κλείσετε το Ψαροκόκαλο 2. Αυτό το κλείσιμο δίνει στη συγκεκριμένη πλέξη την κίνηση που χρειάζεται αλλά και την όψη που της ταιριάζει.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Για να διατηρείται το σχέδιο της πλέξης Μπριός όταν θέλουμε να το φαρδύνουμε ή να το στενέψουμε (ή απλώς να δώσουμε σχήμα), οι αυξήσεις και οι μειώσεις γίνονται σε ζεύγη, δηλαδή μειώνουμε ή αυξάνουμε 2 ή 4 πόντους κάθε φορά. Αρκετές από τις αυξήσεις / μειώσεις απαιτούν πάνω από μια σειρά για την ολοκλήρωση τους. Οι κλίσεις που έχουν αυτές οι τεχνικές μπορεί να είναι αριστερές ή δεξιές ή να μην έχουν κλίση. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η πλέξη μπριός με δύο χρώματα ίσως να είναι ευκολότερη στην κυκλική τεχνική. Αν όμως δεν έχετε δοκιμάσει ξανά πλέξη μπριός ρίξτε μια ματιά στα άρθρα που ακολουθούν: Πλέξη μπριός με ένα χρώμα και Πλέξη μπριός με 2 χρώματα
Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κυκλικές βελόνες με καλώδιο μήκους σύμφωνα με το πλεκτό σας και όχι μακρύτερο χρησιμοποιώντας Magic loop.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Αυτή η τεχνική για τις κοντές σειρές είναι ίσως η πιο εύκολη αλλά και πιο διακριτική. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο άλλο εργαλείο όπως στην γιαπωνέζικη τεχνική ή να σηκώνετε το τύλιγμα όπως στην κλασική.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Όμορφή καλοκαιρινή πλέξη που μπορεί να συνδυαστεί με την Wrapping για να δώσει ένα άριστο αποτέλεσμα. Πλέκεται γρήγορα και δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις. Ρίξτε μια ματιά στο ζετέ αν δεν το γνωρίζετε.
Το σχέδιο ξεκινάει, όπως θα δούμε και παρακάτω, από την δεύτερη σειρά που είναι και η ανάποδη και ολοκληρώνεται στην επόμενη σειρά. Μπορείτε να προσθέσετε πάνω από 2 σειρές με καλή ενδιάμεσα των επαναλήψεων, αρκεί ο αριθμός αυτών των σειρών να είναι ζυγός για να ξεκινάει πάντα η εκτέλεση του σχεδίου στην ανάποδη πλευρά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αυτό το είδος λάστιχου απαιτεί αρκετή δουλειά, όμως το αποτέλεσμα μας ανταμείβει. Χρειαζόμαστε δύο νήματα διαφορετικού χρώματος. Σε κάθε σειρά, με το ένα χρώμα πλέκουμε τους καλούς πόντους και με τα άλλο χρώμα  τους ανάποδους, αντιστρέφοντας τα χρώματα στην επόμενη σειρά. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Η τεχνική του ψαροκόκαλου Herringbone είναι αρκετά πυκνή και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ σφιχτό. Αν θέλουμε να είναι λιγότερο σφιχτό το πλεκτό μας τότε θα πρέπει να πλέκουμε χαλαρά ανοίγοντας τις θηλιές πάνω στην βελόνα, ιδανικά χρησιμοποιούμε μεγαλύτερες βελόνες από αυτές που αναγράφονται στην ετικέτα του νήματος. Παρόμοια πλέξη θα βρείτε εδώ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Είναι είδος κοτσίδας, ίσως πιο εύκολης από την κλασική γιατί δεν είναι απαραίτητη η χρήση της βοηθητικής βελόνας. Αυτή η τεχνική κάνει τους πόντους να "ταξιδεύουν" πάνω στο πλεκτό δίνοντας του ξεχωριστή όψη.
Όπως και στις κλασικές κοτσίδες, έτσι και στους συνεστραμμένους πόντους έχουμε αριστερόστροφη (Left twist stitch) και δεξιόστροφη (Right twist stitch) τεχνική.

Σελίδα 1 από 13

Σου έχουμε μια ερώτηση

Εσύ γιατί πλέκεις;

Αν έχετε κατάστημα

  • Κατάστημα Αν έχετε κατάστημα με νήματα, σε οποιοδήποτε σημείο (Ελλάδα - Κύπρο) και θέλετε να το καταχωρήσετε στη σελίδα του Πλέκοντας, στείλτε μας E-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και εμείς θα σας στείλουμε φόρμα με πληροφορίες που πρέπει να συμπληρώσετε.
    Διαβάστε περισσότερα...

Μπες στην παρέα μας

 

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις