Οδηγίες χρήσης
Ένας οδηγός για το Plekontas.gr
Μοντέρνα ζακετούλα
Mέγεθος: 8 με 10 χρονών.
Βελόνες: Νο 3,5
Δείγμα: 10 Χ10 πλεγμένα με ζέρσεϋ καλή 24 π. Και 30 βελόνες.
Πίσω:
Ρίχνουμε 128 πόντους και πλέκουμε ζέρσεϋ καλή. Στα 27 εκατοστά ύψος σχηματίζουμε τους ώμους (στην μασχάλη δεν κόβουμε) ως εξής:
Κλείνουμε στα δύο πλαϊνά κάθε 2 βελόνες: 5 πόντους επί 5 φορές, 4 π επί 4 φορές. Στα 33 εκ γενικό ύψος, κλείνουμε τους υπόλοιπους 46 πόντους της λαιμόκοψης.
Δεξί μπροστινό:
Βάζουμε 67 πόντους και πλέκουμε ζέρσεϋ καλή. Στα 26,5 εκ ύψος για να σχηματίσουμε τη λαιμόκοψη κλείνουμε στην εσωτερική άκρη, 13 π. επί 1 φορά, μετά κάθε 2 βελόνες: 4 π. επί 1 φορά, 2 π. επί 1 φορά και 1 π επί 4 φορές. Ταυτόχρονα στα 27 εκ ύψος για να σχηματίσετε τον ώμο, κλείστε στην εξωτερική άκρη κάθε 2 βελόνες: 5 π επί 5 φορές και 4 π επί 4 φορές.
Αριστερό μπροστινό
Βάλτε τον ίδιο αριθμό πόντων με το δεξί και πλέξτε με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντικριστά.
Μανίκι:
Βάζουμε 46 πόντους και πλέκουμε με ζέρσεϋ καλή. Αυξήστε στα δύο πλαϊνά κάθε 8 και 10 βελόνες εναλλάξ 1 π επί 8 φορές εσωτερικά ενός πόντου. Στα 28 εκ γενικό ύψος, κλείνουμε τους υπόλοιπους 62 πόντους.
Μπορντούρες κουμπώματος:
Διπλώστε κατά 1 π περίπου στην ανάποδη την εσωτερική άκρη του δεξιού μπροστινού κομματιού και τρυπώστε. Σηκώστε 42 π από την άκρη αυτή και στην επόμενη βελόνα κλείστε όλους τους πόντους. Πλέξτε την μπορντούρα στο αριστερό μπροστινό με τον ίδιο τρόπο. Ράψτε τα μανίκια στις μασχάλες. Κάντε τις πλαϊνές ραφές και τη ραφή στην κάτω πλευρά των μανικιών. Ράψτε 4 σούστες στις άκρες των μπροστινών κομματιών σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Ράψτε 4 κουμπιά στο δεξί μπροστινό κομμάτι πάνω από τις σούστες.
Σημειώσεις:
Όταν λέμε ότι κλείνουμε κάθε δεύτερη βελόνα 5 πόντους επί 5 φορές:
Κλείνουμε στην αρχή της βελόνας κάθε φορά 5 πόντους και αυτό το κάνουμε 5 φορές. Δηλαδή όταν αρχίζει το κλείσιμο κλείνουμε 5 πόντους όταν αρχίζουμε την καλή σειρά, 5 πόντους στην ανάποδη όταν αρχίζει η ανάποδη και αυτό το κάνουμε 5 φορές. Μετά κλείνουμε 4 πόντους στην αρχή της καλής σειράς, 4 πόντους στην αρχή της ανάποδης και αυτό το κάνουμε 4 φορές.
Στην λαιμόκοψη κλείνουμε στην αρχή της καλής σειράς 13 πόντους 1 φορά, μετά 4 πόντους στην αρχή όχι της ανάποδης αλλά της επόμενης καλής σειράς, κλείνουμε 2 πόντους μία φορά στην επόμενη καλή σειρά, και στην επόμενη καλή σειρά κλείνουμε 1 πόντο και αυτό θα το κάνουμε 4 φορές, δηλ. στις επόμενες 4 καλές σειρές. Γι' αυτό λέει κάθε 2η βελόνα.
Στο μανίκι που λέει αύξηση εσωτερικά ενός πόντου εννοεί ότι κάνουμε την αύξηση στον δεύτερο πόντο της σειράς. Πλέκουμε έναν πόντο και μετά κάνουμε την αύξηση.
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα
Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:
Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.
Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).
Ένας οδηγός για το Plekontas.gr
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις