• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΝΕΑ & ΠΑΛΙΑ

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 18:39

Για σένα που έλαβες ένα χειροποίητο δώρο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Για σένα που έλαβες ένα χειροποίητο δώρο Για σένα που έλαβες ένα χειροποίητο δώρο

Έλαβες ένα δώρο χειροποίητο από έναν δικό σου άνθρωπο και ίσως να μην ενθουσιάστηκες με την πρώτη ματιά, όλοι το έχουμε πάθει, αυτό συμβαίνει ειδικά σε πιο νεαρές ηλικίες... 

Άκου λοιπόν... Για να σου κάνει κάποιος ένα δώρο που έχει φτιάξει με τα χέρια του σημαίνει πολλά, μαζί με τη χρηστικότητα του, αυτό το αντικείμενο κουβαλάει πολλά πράγματα, εδώ θα μάθεις μερικά από αυτά, αν δεν τα ξέρεις ήδη.

Πολλές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει παλιομοδίτικο, ξεπερασμένο, μπερδεμένο, προχειροφτιαγμένο ή και άχρηστο για εμάς που το δεχόμαστε. Πριν το βάλεις στην άκρη ρίξε μια δεύτερη ματιά και σκέψου...

Αυτός που σου έκανε το δώρο έχει δαπανήσει χρόνο για να σκεφτεί τι είναι αυτό που σου αρέσει. Ακόμα και αν αυτός ασχολείται με μια συγκεκριμένη τέχνη π.χ. πλέξιμο, θα πρέπει να αποφασίσει τι έχεις περισσότερο ανάγκη, τι χρώμα σου αρέσει, τι υφή και τι ύφος σου ταιριάζει.

heart 1205694 640
Και αφού τ' αποφασίσει όλα αυτά, φτάνει η ώρα να βγει στα καταστήματα και να επιλέξει τις σωστές πρώτες ύλες, και εδώ χρειάζεται χρόνος, κόπος και χρήματα. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που έχει ήδη την πρώτη ύλη και ίσως αυτό να έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία! Για φαντάσου ένα πλεκτό να είναι φτιαγμένο από νήμα που έχει γνέσει ο ίδιος; Ή ένα σαπούνι να είναι φτιαγμένο με το ελαιόλαδο από τις δικές του ελιές; Ένα διακοσμιτηκό φτιαγμένο με πέτρες και ξυλάκια μαζεμένα από την θάλασσα;

Αφού σκεφτεί και συγκεντρώσει όλα τα υλικά που απαιτούνται, φτάνει η ώρα της δημιουργίας, εδώ λοιπόν μπαίνει το ταλέντο, η τεχνική, η γνώση και η φαντασία, όλα αυτά "μαγειρεμένα" μαζί παράγουν ένα αποτέλεσμα που θα έχεις την ευχαρίστηση να φοράς ή να χρησιμοποιείς μόνο εσύ και κανένας άλλος πάνω στον πλανήτη! Ναι, όσες φορές και να φτιάξουμε ένα χειροποίητο αντικείμενο, ποτέ δεν βγαίνει ίδιο με το προηγούμενο!

human 3047529 640Το στάδιο της παραγωγής μπορεί να πάρει από λίγα λεπτά μέχρι και πολλές μέρες και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται σωματική δραστηριότητα και πνευματική ενέργεια.

Πάνω από όλα όμως πρέπει να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπός δαπάνησε χρόνο από την ζωή του μόνο για σένα και αυτό σημαίνει εκτίμηση και αγάπη. Δεν νοείται φίλος ή οικογένεια που να μην αφιερώνει χρόνο σε εσένα. Κανένας δεν θέλει να σπαταλάει τον χρόνο του άσκοπα.

Άνοιξε λοιπόν εκείνο το συρτάρι που έχεις φυλαγμένα κάτι χειροποίητα δωράκια και ρίξε μια πιο "συμπαθητική" ματιά, τ' αξίζουν :-)

Διαβάστηκε 6441 φορές

Το E-shop μας

Σου έχουμε μια ερώτηση

Εσύ γιατί πλέκεις;

Ακολούθησε μας

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις