• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://
http://
http://

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
On-line Υπολογισμός Μανικιών

Το δυσκολότερο σημείο σε μία μπλούζα που πλέκεται σε κομμάτια είναι ο υπολογισμός των μανικιών έτσι ώστε να ταιριάζουν και να ράβονται εύκολα με το υπόλοιπο σώμα. Αυτή η διαδικασία απαιτεί πολλούς και ακριβείς υπολογισμούς, θέλει προσθέσεις, αφαιρέσεις, πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις. 

 

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο, το πιο δύσκολο σημείο του μανικιού είναι το σημείο που βρίσκεται στο ύψος του δελτοειδή μυ, έλα όμως που δεν είμαστε γιατροί!

efkolo-maniki

 Εύκολο τμήμα μανικιού

Από την μανσέτα μέχρι τη μασχάλη το μανίκι πλέκεται με λίγες αυξήσεις για να δώσει ένα κωνικό σχήμα. Το πλέξιμο ξεκινάει από την μανσέτα και ανεβαίνει, έτσι μετρώντας την περίμετρο μας σε αυτό το σημείο μαθαίνουμε και τους πόντους που πρέπει να ρίξουμε. Έπειτα μετράμε την περίμετρο του βραχίονα (μπράτσου) μας και βρίσκουμε τους τελικούς πόντους που πρέπει να έχουμε σε αυτό το σημείο. Μετράμε την απόσταση από την μανσέτα ως την μασχάλη και βρίσκουμε τις συνολικές σειρές που πρέπει να έχει το μανίκι μέχρι αυτό το σημείο. Επίσης αφαιρώντας τους πόντους της μανσέτας από τους πόντους του βραχίονα βρίσκουμε τους πόντους αυξήσεις και χρησιμοποιώντας αυτή την εφαρμογή μαθαίνουμε ανά πόσες σειρές κάνουμε αυξήσεις!

 

 

cap

 

Το δύσκολο σημείο για ένα μανίκι ξεκινάει από το ύψος της μασχάλης και καταλήγει στον ώμο. Στα αγγλικά πατρόν αυτό το σημείο θα το βρούμε ως Cap, εμείς θα μπορούσαμε να το πούμε ωμίτη αλλά αυτό θα περιελάμβανε και το τμήμα ολόκληρου του ώμου, κάτι που δεν θέλουμε. Οπότε ας το πούμε και εμείς Καπάκι. Αυτό θα υπολογίσουμε στην συγκεκριμένη εφαρμογή.

 

 

 

cap-tmimata

Το καπάκι χωρίζεται σε 4 τμήματα:

1ο τμήμα: Είναι η βάση, το κατώτερο σημείο, όπου κλείνουμε τόσους πόντους όσους κλείσαμε στο σώμα, στο ύψος της μασχάλης (όταν λέμε σώμα εννοούμε το τμήμα του πλεκτού που καλύπτει τον κορμό μας).

2ο τμήμα: Είναι το ενδιάμεσο και μεγαλύτερο τμήμα με ομοιόμορφες κλίσεις και από τις δύο πλευρές.

3ο τμήμα: Είναι το τμήμα που περιλαμβάνει την πάνω κλίση και εφαρμόζετε στο τελευταίο 1.3 εκατοστό. 

4ο τμήμα: Κλείσιμο των πόντων που έχουν απομείνει. Αν είμαστε σωστοί ως εδώ θα πρέπει να κλείσουμε κάτι λιγότερο από το 1/4 των πόντων που υπάρχουν στην βάση (βλέπε β) του μανικιού.

 

Η εφαρμογή που ακολουθεί υπολογίζει μόνο το καπάκι του μανικιού. Είναι σε ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ στάδιο και γι'αυτόν τον λόγο τα σχόλια σας είναι θησαυρός. 

Πριν συμπληρώσετε τα πεδία, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιάγραμμα του μανικιού και του σώματος. Σε περίπτωση που βγει δεκαδικό αριθμός κάντε στρογγυλοποίηση.

Σχεδιαγράμματα πεδίων:

soma-maniki

Σχόλια   
ΔΗΜΗΤΡΑ
# ΔΗΜΗΤΡΑ 07-01-2017 00:24
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Απάντηση
Προσθήκη νέου σχολίου


Ακολούθησε μας

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις