Σύνδεση

Είσοδος στον λογαριασμό μου

Username *
Password *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Πλέξη Μπριός - Brioche stitch

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Μια τεχνική με πολλά κεφάλαια αλλά προς το παρόν θα δούμε το βασικό κομμάτι της.

Η πλέξη Brioche - Μπριός συγκαταλέγεται στις πιο παλιές, χρονολογικά πλέξεις, την συναντάμε σε βιβλία όπως το Needlework knitting & Crochet by Mrs. Savage του 1847 Knitting and Sewing - How to Make Seventy Useful Articles for Men in the Army and Navy by Maud Churchill Nicoll του 1918 όπως και στο Questions Answered about Knitting by Ursula Bloom το 1946. Επίσης αναλυτικές οδηγίες συναντάμε από την Nancy Marchant στο site της www.briochestitch.com

Είναι λάστιχο και στην πραγματικότητα κάθε σειρά δουλεύεται δύο φορές, την πρώτη φορά πλέκουμε τους μισούς πόντους και την δεύτερη τους υπόλοιπους. Παρόλο που η εκτέλεση της είναι διαφορετική από  το λάστιχο του ψαρά, το αποτέλεσμα είναι ίδιο! Δείτε εδώ την τεχνική με τα δύο χρώματα.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε ζυγό αριθμό πόντων και αν θέλουμε 2 ακόμα πόντους για τις άκρες που τους πλέκουμε με καλή πάντα. 

Σειρά 1: Φέρνουμε το νήμα μπροστά από την δεξιά βελόνα και παίρνουμε 1 πόντο άπλεκτο με ανάποδη, πλέκουμε τον επόμενο πόντο με καλή. Επαναλαμβάνουμε τα 2 βήματα ως το τέλος της σειράς.
Πλέον στην βελόνα μας εκτός από μονούς πόντους έχουμε και διπλούς που σχηματίζουν x, αυτούς τους πόντους τους θεωρούμε ως 1 πόντο και τους πλέκουμε πάντα μαζί!
Σειρά 2: Φέρνουμε το νήμα μπροστά από την δεξιά βελόνα και παίρνουμε 1 άπλεκτο με ανάποδη,  πλέκουμε μαζί με καλή τους επόμενους 2 πόντους που σχηματίζουν "x". Επαναλαμβάνουμε τα δύο βήματα ως το τέλος της σειράς.

Επαναλαμβάνουμε μόνο τη Σειρά 2 ως το τέλος του πλεκτού μας.

Συμβουλές: Επειδή το μπριός είναι αρκετά ελαστικό, ρίξτε χαλαρούς πόντους ή χρησιμοποιείστε την τεχνική tubular. Το ίδιο ισχύει και για το κλείσιμο του (bind off), δοκιμάστε την τεχνική tubular bind off.

Συντομογραφίες για Brioche:
brk1 ή bark: πρέπει να πλέξουμε τον πόντο που είχαμε πάρει άπλεκτο στην προηγούμενη σειρά μαζί με το ζετέ (τους δύο πόντους που σχηματίζουν x)
brk1tbl: ισχύει το παραπάνω (όπως brk1 ή bark) αλλά αυτή τη φορά θα πλέξουμε τους πόντους από το πίσω ποδαράκι
sl1yo: παίρνουμε άπλεκτο τον επόμενο πόντο με ανάποδη, φέρνουμε το νήμα μπροστά από την βελόνα και μπροστά από τον άπλεκτο πόντο και ύστερα πίσω για να δουλέψουμε τον επόμενο πόντο
yfsl1yo: φέρνουμε το νήμα με φορά από κάτω προς τα μπροστά στην βελόνα, παίρνουμε 1 άπλεκτο πόντο με ανάποδη, φέρνουμε το νήμα μπροστά από την βελόνα και πίσω για να δουλέψουμε τον επόμενο πόντο

Abbreviations


SET-UP ROW: *yf sl1yo, k1; rep from * across.
ROW 1: *yf sl1yo, brk1; rep from * across.
Rep Row 1 only.

Διαβάστηκε 9661 φορές

Προσθήκη σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση