Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Πλέξιμο Μπριός - Brioche με δύο χρώματα Βίντεο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(20 ψήφοι)
Πλέξιμο Μπριός - Brioche με δύο χρώματα Πλέξιμο Μπριός - Brioche με δύο χρώματα

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Βελόνες ή Βελονάκι: Βελόνες

Αυτή η πλέξη με τα δύο χρώματα απαιτεί καλτσοβελόνες ή κυκλικές βελόνες επειδή μεταφέρουμε το πλεκτό στο άλλο άκρο προκειμένου να δουλέψουμε με το δεύτερο χρώμα.

Πρέπει να δίνουμε προσοχή στον τρόπο που παίρνουμε τους άπλεκτους πόντους! Τους παίρνουμε πάντα με ανάποδη και αφού έχουμε φέρει  πρώτο  το νήμα μπροστά, έτσι σχηματίζονται 2 πόντοι, ο ένας πάνω στον άλλο που πάντα στην επόμενη σειρά πλέκονται μαζί είτε με καλή είτε με ανάποδη. Αυτούς τους πόντους θα τους βλέπετε γραμμένους ως Διπλούς πόντους από εδώ και κάτω.

Για να κατανοήσετε ευκολότερα αυτή την πλέξη  δοκιμάστε πρώτα το απλό Μπριός 

Tips που θα μας βοηθήσουν:

1. Έχουμε κατά νου ότι κάθε σειρά πλέκεται στην πραγματικότητα 2 φορές, άρα δυο σειρές δουλεύονται με καλή και δυο με ανάποδη ως το τέλος.
2. Τα χρώματα πλέκονται εναλλάξ, μία σειρά με το πρώτο χρώμα και μία με το δεύτερο.
3. Όταν το νήμα με το χρώμα που επιθυμούμε να πλέξουμε δεν βρίσκεται στο σωστό άκρο της βελόνας, τότε σπρώχνουμε το πλεκτό στο άλλο άκρος της βελόνας.
4. Οι μονοί πόντοι παίρνονται πάντα άπλεκτοί ενώ οι διπλοί πλέκονται πάντα.
5. Στις σειρές που πλέκουμε με ανάποδη αμέσως μετά από τον άπλεκτο πόντο, περιστρέφουμε το νήμα ξανά γύρω από την δεξιά βελόνα (ζετέ) για να πλέξουμε τον επόμενο διπλό πόντο με ανάποδη.


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε:  ζυγό αριθμό πόντων συν 2 για τις άκρες με το πρώτο νήμα μας
Σειρά 1: Σπρώχνουμε το πλεκτό στο άλλο άκρο της βελόνας, χρησιμοποιούμε το δεύτερο νήμα και πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή, για τους ενδιάμεσους κάνουμε το εξής: φέρνουμε το νήμα μπροστά από την δεξιά βελόνα και παίρνουμε 1 άπλεκτό με ανάποδη, ζετέ, 1 ανάποδη
Σειρά 2: Με το πρώτο νήμα πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή. Για τους υπόλοιπους πόντους: τους μονούς πόντους τους παίρνουμε άπλεκτους (πάντα με το νήμα μπροστά) και τους διπλούς πόντους τους πλέκουμε με ανάποδη μαζί. Μετά από κάθε άπλεκτο πόντο κάνουμε ζετέ.
Σειρά 3: Σπρώχνουμε το πλεκτό στην άλλη άκρη της βελόνας. Με το δεύτερο χρώμα πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή. Για τους υπόλοιπους: τους διπλούς πόντους του πλέκουμε μαζί με καλή ενώ τους μονούς τους παίρνουμε άπλεκτους (με τον νήμα μπροστά)
Σειρά 4: Με το πρώτο νήμα πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή. Για τους υπόλοιπους: οι διπλοί πλέκονται μαζί με καλή, παίρνουμε άπλεκτους τους μονούς (με το νήμα μπροστά)

Επαναλαμβάνουμε τις Σειρές 1-4 ως το τέλος 

Διαβάστηκε 19798 φορές

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πλέξη Μπριός - Brioche stitch Διπλό πλέξιμο - Double knitting »

Προσθήκη σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Με την χρήση του plekontas.gr συμφωνείτε με τους όρους χρήσης των cookies. Πληροφορίες
Toggle Bar