Σύνδεση

Είσοδος στον λογαριασμό μου

Username *
Password *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Πλέξιμο Μπριός - Brioche με δύο χρώματα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Βελόνες ή Βελονάκι: Βελόνες

Αυτή η πλέξη με τα δύο χρώματα απαιτεί καλτσοβελόνες ή κυκλικές βελόνες επειδή μεταφέρουμε το πλεκτό στο άλλο άκρο προκειμένου να συνδέσουμε το δεύτερο χρώμα.

Πρέπει να δίνουμε προσοχή στον τρόπο που παίρνουμε τους άπλεκτους πόντους! Εκτός του πρώτου και του τελευταίου τους υπόλοιπους τους παίρνουμε πάντα με ανάποδη και αφού έχουμε φέρει  πρώτο  το νήμα μπροστά, έτσι σχηματίζονται 2 πόντοι, ο ένας πάνω στον άλλο που πάντα στην επόμενη σειρά πλέκονται μαζί είτε με καλή είτε με ανάποδη.

Για να κατανοήσετε ευκολότερα αυτή την πλέξη  δοκιμάστε πρώτα το απλό Μπριός 

Tips που θα μας βοηθήσουν:

1. Έχουμε κατά νου ότι κάθε σειρά πλέκεται στην πραγματικότητα 2 φορές, άρα δυο σειρές δουλεύονται με καλή και δυο με ανάποδη ως το τέλος.
2. Όταν μετά το τέλος μιας σειράς έχουμε στην βελόνα μας και τα δύο χρώματα νήματος από την ίδια πλευρά, τότε δεν μεταφέρουμε το πλεκτό. Όταν όμως τα νήματα είναι στις αντίθετες άκρες τότε σπρώχνουμε το πλεκτό προς την άλλη κατεύθυνση της βελόνας για να ξεκινήσουμε την επόμενη σειρά με το δεύτερο χρώμα.
3. Μετά από κάποιον αριθμό σειρών πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή μόνο με το πρώτο νήμα, όταν χρησιμοποιούμε το δεύτερο παίρνουμε αυτούς τους δύο πόντους άπλεκτους.
4. Στις σειρές που πλέκουμε με ανάποδη αμέσως μετά από τον άπλεκτο πόντο, περιστρέφουμε το νήμα ξανά γύρω από την δεξιά βελόνα (ζετέ) για να πλέξουμε τον επόμενο διπλό πόντο με ανάποδη.


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε:  ζυγό αριθμό πόντων συν 2 για τις άκρες με το πρώτο νήμα μας
Μετά το ρίξιμο, σπρώχνουμε τους πόντους στο άλλο άκρο της βελόνας

Σειρά 1: Χρησιμοποιούμε το δεύτερο νήμα και πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή, για τους ενδιάμεσους κάνουμε αυτό: φέρνουμε το νήμα μπροστά από την δεξιά βελόνα και παίρνουμε 1 άπλεκτό με ανάποδη, ζετέ, 1 ανάποδη
Σειρά 2: Με το πρώτο νήμα πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή. Για τους υπόλοιπους πόντους: τους μονούς πόντους τους παίρνουμε άπλεκτους (πάντα με το νήμα μπροστά) και τους διπλούς πόντους τους πλέκουμε με ανάποδη μαζί. Μετά από κάθε άπλεκτο πόντο κάνουμε ζετέ.
Σπρώχνουμε το πλεκτό στην άλλη άκρη της βελόνας
Σειρά 3: Με το δεύτερο χρώμα πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή. Για τους υπόλοιπους: τους διπλούς πόντους του πλέκουμε μαζί με καλή ενώ τους μονούς τους παίρνουμε άπλεκτους (με τον νήμα μπροστά)
Σειρά 4: Με το πρώτο νήμα πλέκουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο με καλή. Για τους υπόλοιπους: οι διπλοί πλέκονται μαζί με καλή, παίρνουμε άπλεκτους τους μονους (με το νήμα μπροστά)
Σπρώχνουμε στο άλλο άκρο
Σειρά 5: Με το δεύτερο νήμα παίρνουμε τον πρώτο και τον τελευταίο πόντο άπλεκτους με καλή. Για τους υπόλοιπους: πλέκουμε τους διπλούς με ανάποδη και παίρνουμε τους μονούς άπλεκτους (με το νήμα μπροστά). Μετά από κάθε άπλεκτο κάνουμε ζετέ
Σειρά 6: Με το πρώτο νήμα πλέκουμε τον πρώτο και τον δεύτερο πόντο με καλή. Για τους υπόλοιπους: τους διπλούς με ανάποδη και τους μονούς άπλεκτους (με το νήμα μπροστά), Μετά από κάθε άπλεκτο κάνουμε ζετέ

Σπρώχνουμε το πλεκτό στην άλλη άκρη της βελόνας

Επαναλαμβάνουμε τις Σειρές 3-6 ως το τέλος 

Διαβάστηκε 12583 φορές

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πλέξη Μπριός - Brioche stitch Διπλό πλέξιμο - Double knitting »

Προσθήκη σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση