• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 00:00

Τέλεια εφαρμοστό από Πάνω προς τα Κάτω Πουλόβερ

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εργαλεία: Κυκλικές βελόνες, Δείκτες, Βελονάκι, Καλτσοβελόνες, Σακοράφα
  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Είδος: Μπλούζα

Τέλεια εφαρμοστό πουλόβερ, με φορά από πάνω προς τα κάτω, για τον Σκύλο & την Γάτα!

Αυτό το πουλόβερ δουλεύεται με φορά από πάνω προς τα κάτω και χωρίς ραφές, σε γύρους, σηκώνοντας πόντους για το κάτω τμήμα και τα μανίκια. Απαιτούνται πολλοί εύκολοι υπολογισμοί για να βρείτε την τέλεια εφαρμογή για τις διαστάσεις του σκύλου σας. Αυτό είναι επίσης βασικό πατρόν για να προσθέσετε την δική σας δημιουργική πινελιά... fair isle, κοτσίδες και πολλά άλλα.

Υλικά:
Οποιοδήποτε είδος νήματος, με αρκετό μήκος για να δημιουργήσετε ένα πουλόβερ
στα μέτρα του σκύλου σας.
Κυκλικές βελόνες στο μέγεθος που ταιριάζει με το νήμα.
Δυο δείκτες.
Βελονάκι (για το σήκωμα των πόντων).


Τεχνικές:
Κυκλικό πλέξιμο
Κυκλική τεχνική με magic loop ή καλτσοβελόνες
Σήκωμα πόντων


Δείγμα:
Οποιοδήποτε δείγμα, δείτε τους υπολογισμούς παρακάτω.

 

Πρώτα βρείτε το μέγεθος του σκύλου σας (γράψτε τις μετρήσεις παρακάτω):
Λαιμός σκύλου:_____
Θώρακας σκύλου:____
Περίμετρος του μπροστινού ποδιού, στην βάση του ποδιού:____

 

Έπειτα προσδιορίστε τους πόντους που απαιτούνται (ακολουθήστε αυτούς τους υπολογισμούς συμπληρώνοντας τα κενά και στρογγυλοποιώντας προς τα πάνω):


Το Δείγμα σας:____


Δείγμα ____ x Λαιμός σε εκατοστά _____= Πόντοι του κολάρου____ (Σημείωση σχετικά με τους πόντους του κολάρου. Αν το σκυλί σας ενοχλείται από το εφαρμοστό κολάρο, προσθέστε εδώ εκατοστά -πχ περίπου 2,5 εκατοστά- και μετά βρείτε τους πόντους του κολάρου. Αν επιθυμείτε ένα πιο σφιχτά κολάρο, τότε μην προσθέσετε).


Θώρακας σε εκατοστά ____+ 2.5 εκατοστά = Τελικό μέγεθος Θώρακα _____

Δείγμα _____ x Τελικό μέγεθος θώρακα σε εκατοστά ____= Τελικοί πόντοι θώρακα_____


Απόσταση των μπροστινών ποδιών του σκύλου σε εκατοστά ____ - 2 εκατοστά = Τελική απόσταση ποδιών (Α/Π) σε εκατοστά_____


Δείγμα_____x Τελική Α/Π σε εκατοστά _____= Πόντοι μεταξύ των ποδιών _____


Περίμετρος Βάσης μπροστινού ποδιού του σκύλου ____+2.5 εκατοστά = Τελική περίμετρος ποδιού σε εκατοστά____


Δείγμα ____ Χ Τελική περίμετρος ποδιού σε εκατοστά ____= Τελικοί πόντοι μανικιού_____

 

Σημείωση σχετικά με προαιρετική τρύπα για το λουρί:
Αν επιθυμείτε να προσθέσετε μια τρύπα στο πουλόβερ σας για να περνάει από μέσα το λουρί του σκύλου, εδώ θα δείτε πως. Δεν θα αναφερθεί στο υπόλοιπο πατρόν, απλώς προσθέστε αυτή την τρύπα στην κατάλληλη περιοχή, αν επιθυμείτε.
Βρείτε το ακριβές κέντρο της πλάτης του πουλόβερ. Κλείστε 2-3 πόντους και στις δύο πλευρές του κέντρου. Συνεχίστε να δουλεύετε σε γύρο. Στον επόμενο γύρο, όταν φτάσετε στην τρύπα, ρίξτε τoν ίδιο αριθμό πόντων που κλείσατε και συνεχίστε το πλέξιμο. Αφού ολοκληρώσετε το πουλόβερ σας, σηκώστε πόντους στο πάνω μέρος της τρύπα και πλέξτε 1 Καλή - 1 Ανάποδη για περίπου 1.5 εκατοστό και κλείστε. Τώρα σηκώστε πόντους στον πάτο της τρύπας και πλέξτε 1 Καλή - 1 Ανάποδη για περίπου 1.5 εκατοστό ή μέχρι το μήκος που χρειάζεται έτσι ώστε τα δύο κομμάτια με το λάστιχο ελαφρώς να επικαλύπτονται, έπειτα κλείστε. Τέλος διπλώστε αυτά τα δύο κομμάτια και ράψτε τα στις δύο τους πλευρές, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να περάσει το λουρί.

 

Τώρα... ξεκινάμε το πλέξιμο!


Κολάρο:
Με χαλαρό ρίξιμο δημιουργείστε πόντους για το κολάρο σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του magic loop ή τις καλτσοβελόνες, συνδέστε τους πόντους για να δουλέψετε σε γύρο, 1 Καλή - 1 Ανάποδη σε ολόκληρο τον γύρο. Συνεχίστε το λάστιχο μέχρι το κολάρο να αποκτήσει το επιθυμητό μήκος.

Σώμα:
Είναι η ώρα για το σώμα. Αν αλλάζετε χρώμα, κάντε το τώρα. Τοποθετήστε δείκτη και πλέξτε έναν γύρο ακόμα.

Επόμενος Γύρος: 1 καλή, Αύξηση (με την επιθυμητή τεχνική) πλέξτε με καλή μέχρι τον τελευταίο πόντο, κάντε 1 αύξηση.

Επόμενος γύρος: Πλέξτε με καλή όλο τον γύρο.

Συνεχίστε τις αυξήσεις ανά δεύτερο γύρο μέχρι να φτάσετε τους «Τελικούς πόντους του θώρακα» που υπολογίσατε παραπάνω.

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσετε το πουλόβερ στον σκύλο σας. Επιβεβαιώστε ότι το μήκος φτάνει στα μπροστινά πόδια του σκύλου σας. Αν φτάνει, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα ανοίγματα για τα μανίκια. Αν δεν φτάσατε ακόμα στα πόδια, συνεχίστε το πλέξιμο μέχρι να φτάσετε σε αυτό το σημείο.

 

Ανοίγματα μανικιών:

Πλέξτε το ΜΙΣΟ του «Πόντοι μεταξύ των ποδιών».

Τώρα κλείστε ΜΙΣΟΥΣ από τους πόντους που υπολογίσατε στο «Τελικοί πόντοι μανικιού» παραπάνω.

Συνεχίστε το πλέξιμο μέχρι να φτάσετε: το ΜΙΣΟ «Τελικοί πόντοι μανικιού» + Το ΜΙΣΟ από τους “Πόντους μεταξύ των ποδιών” από το τέλος της σειράς. Τώρα κλείστε ΜΙΣΟ “Τελικοί πόντοι μανικιού”. Πλέξτε μέχρι το τέλος του γύρου.

Στον επόμενο γύρο, πλέξτε μέχρι να φτάσετε στο μανίκι. Ρίξτε ΜΙΣΟ «Τελικοί πόντοι μανικιού.

Συνεχίστε το πλέξιμο μέχρι να φτάσετε στο επόμενο μανίκι και επαναλάβετε.

 

Υπόλοιπο Σώμα:


Συνεχίστε το πλέξιμο σε γύρους μέχρι να φτάσετε στην αρχή της κοιλιάς του σκύλου ή ως το επιθυμητό μήκος.

Τώρα θα κλείσετε την περιοχή της κοιλιάς: Πλέξτε την περιοχή που ευθυγραμμίζεται μετά το πρώτο μανίκι, γύρω από την πλάτη, μέχρι να φτάσετε στον πόντο που είναι ευθυγραμμισμένος με την εξωτερική πλευρά του δεύτερου μανικιού. Τώρα ξεκινήστε να κλείνετε και συνεχίστε το κλείσιμο μέχρι να φτάσετε στον πρώτο πόντο που είναι ευθυγραμμισμένος με το εξωτερικό του πρώτου μανικιού. Αφαιρέστε τον δείκτη (Βασικά, έχετε κλείσει όλη την περιοχή της κοιλιάς).

Από αυτό το σημείο πλέκετε φλατ.


Επόμενη σειρά: Ανάποδη


Επόμενη σειρά: 1 άπλεκτος, 2 καλή μαζί, πλέξτε μέχρι τους 3 τελευταίου πόντους, 2 μαζί με καλή, 1 άπλεκτός


Συνεχίστε αυτές τις δύο τελευταίες σειρές μέχρι να φτάσετε το επιθυμητό μήκος. Μην κλείσετε.

 

Λωρίδα τελειώματος:

dog2

Αλλάξτε χρώμα αν αυτό είναι απαραίτητο και πλέξτε όλους τους ενεργούς πόντους. Σηκώστε πόντους κατά μήκος του πλαϊνού τμήματος, τοποθετήστε δείκτη στο σημείο όπου συναντάτε την κοιλιά, σηκώστε πόντους κατά μήκος της κοιλιάς, βάλτε ένα δείκτη στο σημείο όπου η κοιλιά συναντά το δεύτερο πλαϊνό τμήμα, σηκώστε πόντους κατά μήκος του πλαϊνού τμήματος.

Επόμενος γύρος: 1 Καλή, 1 Ανάποδη μέχρι 2 πόντους πριν τον πρώτο δείκτη, 1 Μείωση, μεταφέρετε τον δείκτη, πλέξτε μέχρι τον επόμενο δείκτη, μεταφέρετε τον δείκτη, 1 Μείωση, πλέξτε.

Επόμενος γύρος: συνεχίστε το λάστιχο.

Επαναλάβετε αυτούς τους τους δύο γύρους μέχρι το επιθυμητό μήκος. Κάθε γύρος μείωσης θα ανατρέπει το πατρόν του λάστιχου, αλλά απλώς συνεχίστε με 2 καλή ή 2 ανάποδη, ο ένας πόντος δίπλα στον άλλο μέχρι τον επόμενο γύρο. Όταν φτάσετε το επιθυμητο μήκος κλείστε χαλαρά.

 

Μανίκια:


Σηκώστε τους «Τελικούς πόντους μανικιού» γύρω από το άνοιγμα του μανικιού. 1 καλή, 1 Ανάποδη. Συνεχίστε το λάστιχο μέχρι το επιθυμητό μήκος και κλείστε χαλαρά.

 

Τελείωμα:


Μαζέψτε τα νήματα σε όλες τις πλευρές. Κάντε blocking αν θέλετε και παρουσιάστε το στο κουτάβι σας!

 

dog3

Λίγα λόγια για την Luna και το Street Dog Care NGO


Η Jessika Lane δουλεύει για το NGO στο Κατμαντού του Νεπάλ προσφέροντας ιατρική βοήθεια σε τραυματισμένα αδέσποτα (www.StreetDogCare.org).
Ένω ήταν εκεί, η 3 μηνών Luna χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο που την οδήγησε σε ακρωτηριασμό ενός ποδιού και τον τραυματισμό των υπολοίπων τριών. Καθώς ανάρρωνε, η Luna και η Jessika ερωτεύτηκαν και η Jessika συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να την αφήσει μόνη της πίσω στους δρόμους, γι’ αυτό την έφερε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί της. Η Luna είναι ένα από τα πιο τυχερά σκυλιά, τα
περισσότερα σκυλιά μένουν στους δρόμους του Κατμαντού, με πολλή λίγη φροντίδα, εκτός από αυτή που προσφέρεται από το NGO. O οργανισμός φροντίδας αδέσποτων συντηρείται αποκλειστικά από τις δωρεές. Αν έχετε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας για τους σκυλίσιους φίλους μας, επισκεφθείτε την σελίδα του Street Dog Care για περισσότερες πληροφορίες και πιθανώς προσφέροντας μια ευγενική χορηγία.


www.StreetDogCare.org

 

Διαβάστηκε 19399 φορές

Ακολούθησε μας

Εγγραφή στο Newsletter

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις