• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 21:23

Ασύμμετρο τριγωνικό Σάλι πλεγμένο πλαγίως

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εργαλεία: Κυκλικές βελόνες
  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Είδος: Κασκόλ - Σάλι - Λαιμός

Αυτό το σάλι πλέκεται οριζόντια από την μία άκρη ως την άλλη, έχει επίσης λοξή κλίση διότι χρησιμοποιείται η τεχνική BIAS.

Από τις πιο εύκολες εσάρπες που μπορείτε να πλέξετε, ειδικά αν είναι η πρώτη σας. Το πλέξιμο ξεκινάει από την μια γωνία του τριγώνου και κάνοντας αυξήσεις ανά δεύτερη σειρά και μόνο στο ένα άκρο του πλεκτού επιτυγχάνουμε μια σωστή διαμόρφωση για το σάλι μας. Μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο θέλουμε εκτός από το BIAS, όπως για παράδειγμα την πλέξη μπριός, μπορούμε επίσης να δουλέψουμε σχέδια δαντελωτά ή άλλά πολύ πιο απλά. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε αυξήσεις μόνο στο ένα άκρο της εσάρπας.

Περιληπτικά: Ξεκινάμε ρίχνοντας ελάχιστους πόντους που αντιστοιχούν στην μία γωνία της εσάρπας, συνεχίζουμε κάνοντας μια αύξηση ανά δεύτερη σειρά έτσι ώστε να το μεγαλώσουμε, ενώ στις υπόλοιπες σειρές φροντίζουμε να διατηρούμε την λοξή κλίση με την τεχνική bias, κάνοντας αύξηση στην αρχή των σειρών αυτών και μείωση στο τέλος τους.

Για να γίνει πιο κατανοητό, έχετε στον νου σας ότι: Στην καλή πλευρά του πλεκτού κάνουμε 1 αύξηση στην αρχή της σειράς και 1 μείωση στο τέλος της, ενώ στην ανάποδη πλευρά του πλεκτού κάνουμε μόνο 1 αύξηση στο τέλος της σειράς.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε τεχνική θέλουμε για τις αυξήσεις και τις μειώσεις, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μοτίβο-σχέδιο στους ενδιάμεσους πόντους για να κάνουμε πιο όμορφο το σάλι. Μια άλλη εκδοχή είναι να χρησιμοποιήσουμε νήματα διαφορετικού χρώματος, δημιουργώντας έτσι πλάγιες χρωματιστές λωρίδες.

Αυτό το σάλι έχει ασύμμετρο σχήμα παρόλο που μοιάζει με το απλό Τριγωνικό. Το παρακάτω σχεδιάγραμμα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την φορά πλεξίματος καθώς και το σχήμα του.

triangular shawl sideways

Εκτέλεση 


Ρίχνουμε 5 πόντους
Σειρά 1 (καλή πλευρά): πλέκουμε 1 πόντο, κάνουμε 1 αύξηση στον δεύτερο πόντο, κάνουμε μείωση στους 2 επόμενους πόντους, πλέκουμε 1 πόντο. Έχουμε 5 πόντους στην βελόνα.
Σειρά 2 (ανάποδη πλευρά): πλέκουμε 3 πόντους, κάνουμε αύξηση στον επόμενο πόντο, πλέκουμε 1 πόντο. Έχουμε 6 πόντους στην βελόνα.
Σειρά 3 (καλή πλευρά): πλέκουμε 1 πόντο, κάνουμε αύξηση στον δεύτερο πόντο, πλέκουμε μέχρι τους 3 τελευταίους πόντους, κάνουμε μείωση στους 2 προτελευταίους πόντους, πλέκουμε 1 πόντο.  Το πλήθος των πόντων παραμένει ίδιο στην βελόνα.
Σειρά 4 (ανάποδη πλευρά): πλέκουμε μέχρι τους 2 τελευταίους πόντους, κάνουμε αύξηση στον προτελευταίο πόντο, πλέκουμε τον τελευταίο. Στο τέλος έχουμε 1 επιπλέον πόντο.

Επαναλαμβάνουμε τις δύο τελευταίες σειρές μέχρι να φτάσουμε το επιθυμητό μέγεθος

Στις παραπάνω οδηγίες δεν αναφέρουμε τον τρόπου που πλέκονται οι πόντοι αλλά ούτε και τον τύπο των αυξήσεων, αυτά θα τα αποφασίσετε μόνοι σας. Συνήθως αυτό το σάλι πλέκεται με Μους, δηλαδή όλοι οι πόντοι με καλή, οι αυξήσεις γίνονται πλέκοντας τον πόντο μπρος πίσω (kfb) και οι μειώσεις πλέκοντας 2 πόντους μαζί με καλή.

Διαβάστηκε 6006 φορές

Ακολούθησε μας

Εγγραφή στο Newsletter

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις