• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 12:01

Πλεκτό σκουφί με κοντές σειρές

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Μέγεθος βελόνας: 3.5mm
  • Εργαλεία: Σακοράφα
  • Βαθμός δυσκολίας: Ενδιάμεσο
  • Είδος: Σκουφί, Αξεσουάρ
  • Δείγμα: 50 σειρές & 26 πόντοι = 10 εκατοστά πλέξης μους με βελόνες 3.5mm
  • Διαστάσεις ολοκληρωμένου ενδύματος: περίπου 24 εκατοστά ύψος x 48 εκατοστά περίμετρο

Αυτό το unisex σκουφάκι πλέκεται οριζόντια με ίσιες βελόνες και στο τέλος ράβεται για να πάρει το σχήμα του.

Περιγραφικά: Ρίχνουμε πόντους που αντιστοιχούν στο ύψος του σκουφιού, από μετώπου δηλαδή ως την κορυφή. Στις σειρές που ακολουθούν πλέκουμε μέχρι ορισμένους πόντους πριν την κορυφή και περιστρέφουμε το πλεκτό, χρησιμοποιούμε την τεχνική των κοντών σειρών για να απαλείψουμε τις τρύπες που δημιουργεί αυτό το γύρισμα. Φτάνοντας στα μέσα του σκουφιού αντιστρέφουμε τις κοντές σειρές. Στο τέλος και αφού έχουμε καλύψει την περίμετρο του κεφαλιού κλείνουμε τους πόντους και ράβουμε τα δύο άκρα, μαζεύουμε επίσης την τρύπα που δημιουργείται στην κορυφή.

Για τις κοντές σειρές χρησιμοποιήσαμε την τεχνική του δίδυμου πόντου αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη τεχνική όπως την κλασική ή την γιαπωνέζικη τεχνική.

Πλεκτό σκουφάκι με κοντές σειρές.

Εκτέλεση


Ρίχνουμε 65 πόντους 

ΚΟΝΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ Α:

Σειρά 1 (ανάποδη πλευρά): 1 άπλεκτος με ανάποδη, καλή ως το τέλος

Σειρά 2 (καλή πλευρά): καλή ως 3 πόντους πριν το τέλος της σειράς, εφαρμόζουμε κοντή σειρά στον επόμενο πόντο και περιστρέφουμε το πλεκτό

Σειρά 3 (ανάποδη πλευρά): καλή ως το τέλος

Σειρά 4 (καλή πλευρά): πλέκουμε με καλή μέχρι 2 πόντους πριν την προηγούμενη κοντή σειρά, εφαρμόζουμε κοντή σειρά στον επόμενο πόντο και περιστρέφουμε το πλεκτό

Επαναλαμβάνουμε τις σειρές 3 και 4 μέχρι να έχουμε εφαρμόσει 9 φορές συνολικά την κοντή σειρά (αυτό το καταλαβαίνουμε από τους πόντους που είναι διπλοί ή έχουν μια επιπλέον θηλιά γύρω τους, ανάλογα με την τεχνική που έχουμε εφαρμόσει).

Επόμενη σειρά (ανάποδη πλευρά): καλή ως το τέλος

Επόμενη σειρά (καλή πλευρά): καλή ως το τέλος πλέκοντας μαζί τους διπλούς πόντους ή τους πόντους με την επιπλέον θηλιά γύρω τους.

Επαναλαμβάνουμε όλες τις παραπάνω σειρές μέχρι το σκουφί μας να φτάσει την μισή περίμετρο, στην συγκεκριμένη περίπτωση 6 φορές. Περίπου μέχρι να φτάσουμε στα 24 εκατοστά.

 

ΚΟΝΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ Β:

Συνεχίζουμε αντιστρέφοντας τις κοντές σειρές ως εξής:

Σειρά 1 (ανάποδη πλευρά): 1 άπλεκτός με ανάποδη, καλή ως το τέλος

Σειρά 2 (καλή πλευρά): καλή ως 19 πόντους πριν το τέλος, εφαρμόζουμε κοντή σειρά και περιστρέφουμε

Σειρά 3 (ανάποδη πλευρά): καλή ως το τέλος

Σειρά 4 (καλή πλευρά): καλή ως τον διπλό πόντο, τον πλέκουμε κανονικά, πλέκουμε με καλή ακόμα 1 πόντο και εφαρμόζουμε κοντή σειρά, περιστρέφουμε το πλεκτό

Σειρά 5 (ανάποδη πλευρά): καλή ως το τέλος

Επαναλαμβάνουμε τις σειρές 4 και 5 μέχρι να μείνουν στην αριστερή βελόνα 2 πόντοι

Επόμενη σειρά (καλή πλευρά): καλή ως το τέλος 

Επαναλαμβάνουμε τις κοντές σειρές β μέχρι να φτάσουμε στο υπόλοιποι μισό του σκουφιού, δηλαδή ακόμα 6 φορές ή μέχρι να φτάσουμε περίπου στα 48 εκατοστά.

Κλείνουμε τους πόντους

Διπλώνουμε στην μέση το σκουφάκι έτσι ώστε να εφάπτεται από την ανάποδη πλευρά του και ράβουμε τα δύο άκρα με μία σακοράφα, εδώ έχουμε χρησιμοποιήσει την τεχνική της πισωβελονιάς.

Τέλος, ήρθε η ώρα να κλείσουμε την τρύπα της κορυφής, γυρίζουμε το σκουφάκι από την καλή του πλευρά, με την βοήθεια μιας σακοράφας περνάμε το νήμα μέσα από όλους τους πόντους της τρύπας, το τραβάμε έτσι ώστε να ενωθούν και έπειτα μεταφέρουμε την σακοράφα στην ανάποδη πλευρά του σκουφιού περνώντας την στο κέντρο των ποντών. Κρύβουμε το νήμα και το σκουφάκι μας είναι έτοιμο!

Διαβάστηκε 1736 φορές

Ακολούθησε μας

Εγγραφή στο Newsletter

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις