• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Πλεκτά γάντια χωρίς δάχτυλα - Mitts

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Μέγεθος βελόνας: 3mm
  • Νήμα: Filanda Sfera χρώμα 057 & 082
  • Εργαλεία: Δείκτες, Σακοράφα
  • Βαθμός δυσκολίας: Βασικό
  • Είδος: Γάντια
  • Δείγμα: 28 πόντοι & 36 σειρές = 10 εκατοστά σε ζέρσεϊ πλέξη

Αυτά τα γάντια είναι απλά στο πλέξιμο τους και δεν απαιτούν πολύ χρόνο, ιδανική λύση για το νήμα που περίσσεψε από τις κάλτσες!  Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας για να φτιάξετε όμορφα σχέδια στο μπροστινό τμήμα είτε με "Διπλή βελονιά" είτε με ένα δεύτερο νήμα κατά την διάρκεια του πλεξίματος.

Δοκιμάστε να πλέξετε αυτού του είδους τα γάντια πριν ξεκινήσετε τα κανονικά (αυτά που έχουν και δάχτυλα). Οι αριθμοί εκτός παρένθεσης αντιστοιχούν σε xsmall και small, ενώ αυτοί που είναι εντός παρένθεσης σε medium και large.

sock1Ρίχνουμε 42 (46) πόντους και τους μοιράζουμε σε 4 καλτσοβελόνες, τοποθετούμε δείκτη για να μαρκάρουμε την αρχή και κλείνουμε σε κύκλο.

Γύρος 1: Λάστιχο 1x1 ξεκινώντας με ανάποδη

Γύρος 2: Φέρνουμε μπροστά το νήμα, παίρνουμε 1 άπλεκτο πόντο με ανάποδη, πλέκουμε μία καλή (χωρίς να έχουμε φέρει πίσω το νήμα)

Γύρος 3: Πλέκουμε 2 πόντους μαζί με ανάποδη (τους δύο πόντους που σχηματίζουν χιαστή), 1 καλή

Επαναλαμβάνουμε τους 2 τελευταίους γύρους μέχρι να φτάσουμε τους 13

Αν σας δυσκολεύει το σχέδιο κάντε απλό λάστιχο (όπως Γύρος 1)

Γύρος 14-16: Όλοι οι πόντοι με καλή.

 

anoigma-antixeiraΑυξήσεις για τον αντίχειρα

Σε αυτό το στάδιο κάνουμε αυξήσεις για να μεγαλώσουμε την περίμετρο και να χωρέσει ο αντίχειρας.

Γύρος 17: Κάνουμε μια αύξηση με M1L και μία με M1R, τοποθετούμε δείκτη και πλέκουμε τους υπόλοιπους πόντους με καλή. Έχουμε πλέον 42 (46) πόντους συν 2 επιπλέον ανάμεσα στους δείκτες (έχουμε 2 δείκτες, έναν που δείχνει την αρχή του πλεκτού και έναν που  μόλις τοποθετήσαμε).

Γύρος 18: Πλέκουμε όλους του πόντους με καλή

meta-to-anoigmaΕπαναλαμβάνουμε τους γύρους 17 και 18 και σταματάμε όταν ανάμεσα στους 2 δείκτες έχουμε 16 (18) πόντους. Οι αυξήσεις θα γίνονται πλέον μετά τον πρώτο δείκτη και πριν τον δεύτερο δείκτη, ενώ οι ενδιάμεσοι πόντοι θα πλέκονται με καλή. Άρα στον γύρο 19 μεταφέρουμε τον δείκτη στην δεξιά βελόνα, κάνουμε αύξηση με M1L, πλέκουμε τους πόντους μέχρι τον επόμενο δείκτη, κάνουμε αύξηση M1R, μεταφέρουμε τον δείκτη στην δεξιά βελόνα και συνεχίζουμε το πλέξιμο. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους γύρους που απαιτούν αύξηση.

Συνεχίζουμε με ζέρσεϊ ως τον 42ο γύρο ή μέχρι να φτάσουμε τα 7,5 εκατοστά από την αρχή της παλάμης (εκεί που τελειώνει το λάστιχο).

 

sunexeiaΓύρος 43: Με την βοήθεια της σακοράφας περνάμες τους 16 (18) πόντους του αντίχειρα σε ένα πρόσθετο νήμα και τους αφήνουμε στην άκρη, θα ασχοληθούμε στο τέλος μαζί τους.

Τοποθετούμε δείκτη για να μαρκάρουμε την αρχή του πλεκτού.

Γύρος 43-56: Όλοι οι πόντοι με καλή

 

telos-panoΓύρος 57-68: Επαναλαμβάνουμε τον γύρο 2 και 3 (ή πλέκουμε λάστιχο).

Κλείνουμε τους πόντους.

 

 

 

 

 

Αντίχειρας

antixeirasΜοιράζουμε τους 16 (18) πόντους του αντίχειρα σε 3 καλτσοβελόνες.

Γύρος 1: Σηκώνουμε 2 πόντους στο σημείο που ενώνεται ο αντίχειρας με το υπόλοιπο πλεκτό. Πλέκουμε με καλή τους 15 (17) πόντους, τον τελευταίο πόντο τον παίρνουμε άπλεκτο στην δεξιά βελόνα, παίρνουμε άπλεκτο και τον 1 από τους δύο πόντους που σηκώσαμε στην άρχη και τους πλέκουμε μαζί με ssk.

Γύρος 2: Παίρνουμε άπλεκτο τον δεύτερο πόντο που σηκώσαμε, παίρνουμε άπλεκτό και τον πρώτο πόντο του αντίχειρα και τους πλέκουμε μαζί με ssk. Πλέκουμε με καλή τους υπόλοιπους πόντους.

Κάναμε τις μειώσεις ssk για να αποτρέψουμε την τρύπα μεταξύ του αντίχειρα και του υπόλοιπου πλεκτού. Αν σας δυσκολεύει παραλείψτε τα βήματα αυτά και πλέξτε απλό ζέρσεϊ, στο τέλος θα χρειαστεί ράψιμο της τρύπας.

Γύρος 3-4: Όλοι οι πόντοι με καλή

Γύρος 5-12: Επαναλαμβάνουμε τους αρχικούς γύρους 2 και 3 του πλεκτού.

Κλείνουμε τους πόντους.

Καλή επιτυχία! 

Διαβάστηκε 27922 φορές

Ακολούθησε μας

Εγγραφή στο Newsletter

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις