• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 13:08

Η Κουβέρτα των Αναμνήσεων Βίντεο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Μέγεθος βελόνας: 2.75mm
  • Νήμα: Fingering, sock
  • Εργαλεία: Δείκτες
  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Είδος: Σπίτι

Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κουβέρτες για τους πλέκτες!
Σίγουρα όσοι πλέκετε κάλτσες θα έχετε πολλά απομεινάρια από το νήμα των 100 γραμμαρίων που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, αυτή η κουβέρτα ίσως να είναι η καλύτερη λύση αφού πλέκεται με ότι νήμα σας περισσεύει. Η κουβέρτα των αναμνήσεων δημιουργείται πλέκοντας πολλά μικρά τετραγωνάκια από διαφορετικά νήματα (ιδίου μεγέθους αλλά διαφορετικού χρώματος).
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πλέξετε μια τέτοιου είδους κουβέρτα, το πατρόν της Kemper Wray είναι όμως εύκολο και πολύ κατανοητό με τα σχεδιαγράμματα που περιλαμβάνει. 


Πως πλέκεται Η κουβέρτα των αναμνήσεων;


Πρώτη Λωρίδα:
coziest first band

Ξεκινάμε πλέκοντας το πρώτο τετράγωνο. Ρίχνουμε τους συνολικούς πόντους, αυτοί οι πόντοι αντιστοιχούν στις δύο πλευρές του τετραγώνου, έτσι υπολογίζουμε ότι οι μισοί πόντοι αντιστοιχούν στο μήκος του coziest 1τετραγώνου και οι άλλοι μισοί στο πλάτος του. Πλέκουμε την πρώτη σειρά με καλή και την δεύτερη σειρά κάνοντας 2 μειώσεις στο κέντρο. Συνεχίζουμε ως το τέλος κάνοντας ανά δεύτερη σειρά 2 μειώσεις στο κέντρο των πόντων πάντα, αυτές οι μειώσεις μπορούν να γίνουν είτε στους 4 κεντρικούς πόντους είτε στους 3 αν κάνουμε διπλή μείωση. Κάνουμε μειώσεις μέχρι να μείνουμε με 1 πόντων, όπου και τον κλείνουμε περνώντας το νήμα από μέσα. Όλες οι σειρές (η σειρά των μειώσεων αλλά και οι κανονικοί σειρά) πλέκονται με καλή, δηλαδή σε όλο το πλεκτό δουλεύουμε Μους

Συνεχίζουμε τα υπόλοιπα τετράγωνά της πρώτης λωρίδας, σηκώνοντας πόντους από το αριστερό άκρο του προηγούμενου τετραγώνου (οι πόντοι αυτοί είναι ίσοι με τους μισούς που είχαμε ρίξει για το πρώτο τετράγωνο), έπειτα ρίχνουμε τους υπόλοιπους πόντους (μισούς ριξίματος). Στο τέλος θα έχουμε ίσο πλήθος πόντων με αυτό που είχαμε για το πρώτο τετράγωνο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις μειώσεις όπως κάναμε στο πρώτο τετράγωνο. Προσέχουμε έτσι ώστε η διαγώνια γραμμή να έχει αριστερή κλίση (ξεκινάει από κάτω δεξιά και καταλήγει στην πάνω αριστερή γωνία).
Επαναλαμβάνουμε φτιάχνοντας τετράγωνα το ένα δίπλα στο άλλο καταλλήγοντας με το επιθυμητό πλάτος για την κουβέρτα μας. 

Επόμενες Λωρίδες:
Αφού έχουμε αποκτήσει το πλάτος που θέλουμε συνεχίζουμε στην επόμενη λωρίδα της κουβέρτας. Για να ξεκινήσουμε το πρώτο τετράγωνο της δεύτερης λωρίδας, ρίχνουμε  μίσους από τους συνολικούς πόντους και έπειτα σηκώνουμε μισούς πόντους πάλι από το πρώτο τετράγωνο της κουβέρτας και πιο συγκεκριμένα από το πάνω άκρο του. Ολοκληρώνουμε το τετράγωνο με τον ίδιο τρόπο που δουλεύαμε ως τώρα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τετράγωνα της λωρίδας σηκώνοντας πόντους από το αριστερό άκρο του προηγούμενου τετραγώνου και από το πάνω άκρο του τετραγώνου που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Έτσι τελειώνουμε και την δεύτερη λωρίδα της κουβέρτας.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία όπως στην δεύτερη λωρίδα της κουβέρτας και για τις υπόλοιπες λωρίδες μέχρι να αποκτήσουμε το επιθυμητό μήκος!

Επισκεφθείτε την σελίδας της Kemper Wray στο Ravelry για να κατεβάσετε αναλυτικό πατρόν για μία τέτοιου είδους κουβέρτα The Coziest Memory

Διαβάστηκε 23517 φορές

Σχετικά άρθρα

Πολυμέσα

Ακολούθησε μας

Εγγραφή στο Newsletter

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις