• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 00:00

Ρεγκλάν ζακέτα για μωρά - Little Ivanhoe

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(15 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Μέγεθος βελόνας: 3mm
  • Νήμα: Malsen og Mor Shetland soft
  • Εργαλεία: Κυκλικές βελόνες, Δείκτες, Σακοράφα
  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Είδος: Ζακέτα
  • Δείγμα: 27 πόντοι = 10 εκατοστά

Αυτό το πατρόν είναι φτιαγμένο από την Lena Gjerald που ζει και εργάζεται στην Νορβηγία ως δασκάλα. Μπορείτε να δείτε άλλα πατρόν και να μάθετε περισσότερα για την ίδια από την ιστοσελίδα της http://aweebitknitty.com/

 

Εκτέλεση

Αυτή η ζακέτα είναι σχεδιασμένη και πλεγμένη για βρέφος 6 μηνών αλλά σύμφωνα με τα σχόλια ατόμων που την έχουν πλέξει ταιριάζει σε βρέφη 6-12 μηνών. Το μέγεθος είναι μεταβλητό χρησιμοποιώντας διαφορετικό νήμα και μεγαλύτερες βελόνες.

Η Little Ivanhoe πλέκεται με τον παλιό τρόπο, από κάτω προς τα πάνω. Χρησιμοποιήθηκε λιγότερο από 75γρ νήματος Malsen og Mor Shetland soft (Light fingering 3 ply) και βελόνες 3mm (US 2.5). 

Σώμα

Ρίχνουμε 143 πόντους σε κυκλική βελόνα και πλέκουμε 8 ράχες (16 Μους σειρές). Συνεχίζουμε με το Πατρόν Πίσω και Μπρος μέχρι το πλεκτό να φτάσει περίπου τα 21.5 εκατοστά (13 επαναλήψεις του πατρόν).

Πατρόν Πίσω και Μπρος:

Σειρά 1: 1 ανάποδη, *1 καλή, 1 ανάποδη* επαναλαμβάνουμε από το * ως το τέλος της σειρά

Σειρά 2: Πλέκουμε όλη τη σειρά με ανάποδη

Σειρά 3: 1 ανάποδη, *1 καλή, 1 ανάποδη* επαναλαμβάνουμε από το * ως το τέλος της σειρά

Σειρά 4 & 5: Πλέκουμε όλη τη σειρά με ανάποδη

Σειρά 6: Πλέκουμε όλη τη σειρά με καλή

Όταν το πλεκτό φτάσει τα 21.5 εκατοστά ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα ανοίγματα για τα μανίκια. Πλέκουμε 23 πόντους με καλή, Κλείνουμε 8 πόντους, Πλέκουμε με καλή 69 πόντους, Κλείνουμε 8 πόντους, Πλέκουμε με καλή τους υπόλοιπους 29 πόντους.

(θυμηθείτε να εκτελείτε το πατρόν στους πόντους πριν και μετά τα κλεισίματα)

Μανίκι

Ρίχνουμε 36 πόντους σε 4 καλτσοβελόνες (πλέκουμε σε γύρους πλέον) και πλέκουμε 4 ράχες (δηλαδή 8 Μους γύρους). Στην τελευταία ράχη, αυξάνουμε 4 πόντους ομοιόμορφα στον γύρο (40 συνολικούς πόντους).

Έπειτα συνεχίζουμε με το Πατρόν Γύρω Γύρω:

Γύρος 1: 1 καλή, 1 ανάποδη

Γύρος 2: Όλοι οι πόντοι με καλή

Γύρος 3: 1 καλή, 1 ανάποδη

Γύρος 4: Όλοι οι πόντοι με καλή

Γύρος 5 & 6: Όλοι οι πόντοι με ανάποδη

Δουλέψτε μια επανάληψη του πατρόν χωρίς αυξήσεις.

Στην δεύτερη επανάληψη του πατρόν ξεκινάτε τις αυξήσεις δύο πόντων στην αρχή και στο τέλος του γύρου ως εξής:

1 ανάποδη, σηκώστε την μπάρα νήματος που υπάρχει ανάμεσα στους δύο πόντους με την αριστερή βελόνα και με φορά μπρος πίσω, πλέξτε αυτό το νήμα από το πίσω ποδαράκι (η αγγλική συντομογραφία για την αύξηση είναι M1L), έπειτα πλέξτε με ανάποδη τους υπόλοιπους πόντους του γύρου μέχρι να σας μείνουν 2 πόντοι, σηκώστε την μπάρα νήματος μεταξύ των δύο πόντων  με φορά μπρος πίσω και πλέξτε το από το πίσω ποδαράκι, 1 ανάποδη.

Σημαντική σημείωση: Για να συνεχίστει ομοιόμορφα αυτό το πατρόν καθώς κάνετε τις αυξήσεις, πρέπει να πλέκετε κάθε άλλο αυξημένο πόντο ακριβώς έτσι όπως βρίσκετε τον πόντο που είναι πριν ή μετά την αύξηση. Πχ: Στον επόμενο γύρο μετά τις αυξήσεις θα έχετε "2 καλή, *1 ανάποδη, 1 καλή*, 2 ανάποδη". Στην επόμενη επανάληψη του πατρόν θα έχετε αυξήσει 1 πόντο μεταξύ των δύο, γι'αυτό ανακτάτε το πατρόν 1 καλή, 1 ανάποδη. Αν το κάνετε αυτό, οι πόντοι αύξησεις δεν θα είναι ορατοί κάτω από το μανικί.

Συνεχίστε τις αυξήσεις μέχρι να φτάσετε τους 60 πόντους και τα μανίκια να φτάνουν τα 18 εκατοστά.

Σημαντική σημείωση: Θυμηθείτε να τελειώσετε με τον 6ο γύρο του πατρόν, έτσι ώστε να συνεχιστεί το πατρόν ομοιόμορφα.

Στον τελευταίο γύρο ξεκινάτε Κλείνοντας 4 πόντους στην αρχή του γύρου και 4 στο τέλος.

 

Ρεγκλάν

Μεταφέρετε τα μανίκια στις ίδιες βελόνες με το σώμα της ζακέτας καθώς πλέκετε τον πρώτο γύρο του Πατρόν Πίσω Μπρος (πιθανό να αντιμετωπίζετε πρόβλημα στο να κρατήσετε το 1 καλή, 1 ανάποδη του πατρόν, γιατί δύο καλοί πόντοι θα είναι μαζί. Αυτό λύνεται πλέκοντας τους μαζί ). Θυμηθείτε να βάλετε 4 δείκτες στα σημεία των μανικιών για να γνωρίζετε που είναι τα ρεγκλάν σημεία.

Πλέξτε τον γύρο 2 και ξεκινήστε τις ρεγκλάν μειώσεις στην 3η σειρά ως εξής:

Πλέξτε το πατρόν μέχρι 3 πόντους πριν τον πρώτο δείκτη, κάντε μείωση ssk, 1 καλή, μεταφέρετε τον δείκτη στην δεξιά βελόνα, 1 καλή, 2 πόντους μαζί με καλή.

Συνεχίστε το πατρόν μέχρι 3 πόντους πριν τον δεύτερο δείκτη, κάντε μείωση ssk, 1 καλή, μεταφέρετε τον δείκτη, 1 καλή, 2 μαζί με καλή.

Συνεχίστε το πατρόν μέχρι 3 πόντους πριν τον τρίτο δείκτη,  κάντε μείωση ssk, 1 καλή, μεταφέρετε τον δεικτή, 1 καλή, 2 μαζί με καλή.

Συνεχίστε το πατρόν μέχρι 3 πόντους πριν τον τέταρτο δείκτη, κάντε μείωση ssk, 1 καλή, μεταφέρετε τον δείκτη, 1 καλή, 2 μαζί με καλή.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε 8 πόντους στον "Γύρο μείωσης". Συνεχίστε την μείωση σε κάθε δεύτερη σειρά καθώς πλέκετε το πατρόν.

Στον 6ο γύρο πρέπει να πλέξετε με ανάποδη τους 2 πόντους πριν και μετά από κάθε δείκτη, έτσι η ρεγκλάν τεχνική συνεχίζεται όμορφα και με καλή.

Κάντε αυτή τη μείωση 20 φορές. Όταν τελειώσετε θα έχετε 67 πόντους στην βελόνα. Πλέξτε 4 ράχες (=8 Μους σειρές) και Κλείστε.

 

Λωρίδες - Πατιλέτες Κουμπιού & Κουμπότρυπας

Σηκώστε 72 πόντους κατά μήκος της μιας πλευρά για να φτιάξετε την λωρίδα με τα κουμπιά. Πλέξτε 8 ράχες (16 μους σειρές) και Κλείστε.

Σηκώστε 72 πόντους κατά μήκος της άλλης πλευράς και πλέξτε 3 σειρές Μους.

Τώρα πρέπει να φτιάξετε τις κουμπότρυπες:

3 καλή, ζετέ, 2 πόντους μαζί με καλή, 7 καλή, ζετέ 2 πόντους μαζί καλή, 7 καλή, ζετέ, 2 πόντους καλή μαζί, 7 καλή, ζετέ, 2 πόντους μαζί με καλή, 7 καλή, ζετέ, 2 πόντους μαζί με καλή, 7 καλή, ζετέ, 2 πόντους μαζί με καλή, 7 καλή, ζετέ, 2 πόντους μαζί με καλή 7 καλή, ζετέ, 2 πόντους μαζί με καλή, 4 καλή. Αυτό θα σας δώσει 8 κουμπότρυπες. Πλέξτε με καλή μέχρι να έχετε 4 συνολικές ράχες. Κλείστε.

Μαζέψτε τα νήμα στα τελειώματα και ράψτε τις τρύπες κάτω από τα μανίκια. Ράψτε τα κουμπιά και τελειώσατε!

Ακολουθούν οι μετρήσεις της ζακέτας μετά το πλύσιμο: Η ζακέτα φαίνεται να έχει 27 πόντους σε 10 εκατοστά. Όλο το μήκος από πάνω ως κάτω είναι 28 εκατοστά. Τα μανίκια είναι 20 εκατοστά από κάτω μέχρι τις μασχάλες. Υπάρχει κάποια συρρίκνωση μετά το πλύσιμο.

 

 

Διαβάστηκε 40683 φορές

Ακολούθησε μας

Εγγραφή στο Newsletter

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις