• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Ο ανάποδος πόντος είναι ο αντίθετος του καλού πόντου, η διαφορά τους είναι στον τρόπο που περνάμε την δεξιά βελόνα μας μέσα από τους πόντους της αριστερής καθώς και η θέση του νήματος όταν πλέκουμε το πόντο. Η βελόνα θα πρέπει να έχει φορά από δεξιά προς αριστερά και το νήμα να είναι μπροστά από την δεξιά βελονα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Είναι αόρατο ρίξιμο πόντων για λάστιχο 1x1 και για σωλήνα. Συνδυάστε το με το σωληνοειδές κλείσιμο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(35 ψήφοι)

Ένας σύντομος οδηγός για όσους πιάνουν τώρα τις βελόνες στα χέρια τους. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Όταν λέμε διπλές μειώσεις εννοούμε ότι από τρεις πόντους παίρνουμε έναν. 

Όπως και στις απλές μειώσεις έτσι και στις διπλές έχουμε αρκετές επιλογές κάποιες από τις οποίες αποδίδουν αριστερή κλίση, δεξιά κλίση ή και χωρίς κλίση (κεντρικές μειώσεις).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Είναι αόρατο και ιδανικό για κλείσιμο λάστιχου 1x1 και σχεδόν υποχρεωτικό για το κλείσιμο της σωλήνας, χρησιμοποιείται επίσης και για την πλέξη Brioche. Στα αγγλικά θα το βρείτε ως Tubular ή Italian bind off.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Με τον όρο μαρκάρισμα, εννοούμε την τοποθέτηση ενός δείκτη - σημάδι σε συγκεκριμένο σημείο του πλεκτού κατά την διάρκεια του πλεξίματος.

Το Μαρκάρισμα των πόντων μας βοηθάει ορίοθετήσουμε το σχέδιο, να υπολογίσουμε τις επαναλήψεις του σχεδίου αλλά και να εντοπίσουμε την αρχή του γύρου όταν πλέκουμε κυκλικά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(23 ψήφοι)

 Όλα τα πατρόν σχεδόν ζητούν αύξηση και μείωση πόντων για να προσθέσουμε πλάτος ή να στενέψουμε το πλεκτό μας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα αγγλικά Slip Stitch (SL ST)

Χρησιμοποιείται κυρίως για να ενώσουμε το πλεκτό, να το κλείσουμε σε κύκλο κλπ

Σελίδα 1 από 4

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις