• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σωστό Δείγμα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Βαθμός δυσκολίας: Βασικό
  • Είδος: Οδηγίες

Πόσες φορές έχουμε πλέξει ένα πουλόβερ που ενώ όταν το φοράμε για πρώτη φορά μας εφαρμόζει άψογα, την δεύτερη φορά, μετά το πλύσιμο δεν μας μπαίνει ή είναι πολύ φαρδύ;

Αυτό συμβαίνει γιατί το Δείγμα, δηλαδή πόσοι πόντοι και πόσες σειρές αντιστοιχούν σε 10 εκατοστά έχει υπολογιστεί σε λάθος στιγμή, τη στιγμή δηλαδή που το νήμα μας δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, όπως το πλύσιμο και το στέγνωμα. Δυστυχώς, πολλοί σχεδιαστές σχεδιάζουν με βάση το λάθος δείγμα.

Τελικό Δείγμα: Είναι το δείγμα που τα περισσότερα πατρόν είναι βασισμένα και είναι απόλυτα σημαντικό για το τελικό μέγεθος. Το τελικό δείγμα είναι το πλήθος των πόντων και σειρών που αντιστοιχεί σε 10 εκατοστά μήκους και πλάτους αφού έχετε τελειώσει το πλέξιμο του πλεκτού, το έχετε πλύνει και στεγνώσει. 
Χωρίς αυτή τη πληροφορία, το πλέξιμο μας μοιάζει σαν να πυροβολούμε στο σκοτάδι...


Δουλεύοντας σωστά το δείγμα μας:
Βήμα 1: Πλέξτε ένα κομμάτι που αντιστοιχεί σε 10 εκατοστά πόντων και 10 εκατοστά σειρών. Κλείστε το πλεκτό (bind off)
Βήμα 2: Απλώστε το κομμάτι αυτό σε μία επίπεδη επιφάνεια, με την όψη πάνω και μετρήστε προσεχτικά όλο το πλάτος του κομματιού καθώς και το μήκος. Καταγράψτε κάπου την ακριβή μέτρηση (πχ, 10.50 εκατοστά σε πλάτος και 10.70 σε μήκος).
Βήμα 3: Πλύνετε και στεγνώστε αυτό το κομμάτι με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του νήματος. Επαναλάβετε το βήμα 2 και γράψτε σε ένα χαρτί το αποτέλεσμα.
Βήμα 4: Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι μικρότερο από 10 εκατοστά, θα χρειαστείτε μεγαλύτερες βελόνες, αν είναι φαρδύτερο θα χρειαστείτε μικρότερες βελόνες.
Αν η διαφορά είναι μικρότερη από από το 1/4 τότε είστε τυχεροί, χρειάζεστε μόνο ένα νούμερο μεγαλύτερες/μικρότερες βελόνες. Αν όμως η διαφορά είναι μεγαλύτερη θα χρειαστεί να επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3
Βήμα 5: Κάντε τους υπολογισμούς του πατρόν με βάση το δείγμα σας.

Ακολουθεί on-line υπολογισμός
Σημειώστε μέσα στα κενά τα στοιχεία του δείγματος και το επιθυμητό πλάτος και μήκος του πλεκτού, έπειτα πατήστε "Υπολογισμός" και περιμένετε να εμφανιστούν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα εκτυπώσετε ή να τα αποθηκεύσετε σε pdf μορφή, επίσης μπορείτε να τα στείλετε στο e-mail σας. Θα βρείτε σχετικά εικονίδια στην δεξιά πλευρά των υπολογισμών.

Διαβάστηκε 22234 φορές

Σου έχουμε μια ερώτηση

Εσύ γιατί πλέκεις;

Μπες στην παρέα μας

 

Ακολούθησε μας

Εγγραφή στο Newsletter

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις