• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Όταν λέμε διπλές μειώσεις εννοούμε ότι από τρεις πόντους παίρνουμε έναν. 

Όπως και στις απλές μειώσεις έτσι και στις διπλές έχουμε αρκετές επιλογές κάποιες από τις οποίες αποδίδουν αριστερή κλίση, δεξιά κλίση ή και χωρίς κλίση (κεντρικές μειώσεις).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Είναι αόρατο και ιδανικό για κλείσιμο λάστιχου 1x1 και σχεδόν υποχρεωτικό για το κλείσιμο της σωλήνας, χρησιμοποιείται επίσης και για την πλέξη Brioche. Στα αγγλικά θα το βρείτε ως Tubular ή Italian bind off.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στα αγγλικά Slip Stitch (SL ST)

Χρησιμοποιείται κυρίως για να ενώσουμε το πλεκτό, να το κλείσουμε σε κύκλο κλπ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Το ζετέ είναι μια τεχνική αύξησης πόντων (σε αρκετά ελληνικά πατρόν θα δούμε την λέξη ρίξιμο στην θέση του ζετέ) . Παρατηρούμε ότι αφήνει κενό, οπότε πρέπει να προσέχουμε που το χρησιμοποιούμε. Προσοχή το ζετέ αναφέρεται μόνο στην περιστροφή του νήματος γύρω από την βελόνα και δεν περιλαμβάνει πλέξιμο πόντου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Ο καλός πόντος είναι ο πρώτος πόντος που μαθαίνουμε μετά το ρίξιμο  και ο πιο συχνά εμφανιζόμενος στα πλεκτά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Πως θα ξεκινήσουμε το πλεκτό μας;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Είναι τεχνική αύξησης πόντων. Με αυτή τη διαδικασία δημιουργούμε έναν επιπλέον πόντο με το νήμα που υπάρχει μεταξύ δύο πόντων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Λέγοντας κλείσιμο εννοούμε το τελείωμα του πλεκτού, την διαδικασία με την οποία μειώνουμε έναν έναν τους πόντους που έχουν απομείνει στην βελόνα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνουμε αυτό, ακολουθούν μερικοί από αυτούς:

Το E-shop μας

Σου έχουμε μια ερώτηση

Εσύ γιατί πλέκεις;

Ακολούθησε μας

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις