Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 19:40

Σεμινάριο: Πλέξιμο Κάλτσας με κυκλική τεχνική

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε και είμαστε εδώ για να κάνουμε τα σχόλια μας!

Σεμινάριο Κάλτσας
Το Σεμινάριο έλαβε χώρα στο Knowledge, έναν σεμιναριακό χώρο και παράλληλα εργαστήρι τεχνών θα μπορούσαμε να το πούμε! Η διάρκεια του ήταν 6 ώρες χωρισμένες σε δύο συνεχόμενες Πέμπτες του Δεκεμβρίου.
Την πρώτη Πέμπτη μάθαμε πως να ρίχνουμε πόντους που φέρνουν ελαστικό αποτέλεσμα, συνεχίσαμε μοιράζοντας τους πόντους μας στις καλτσοβελόνες και κλείνοντας τους σε γύρους, έτσι με λίγη προσπάθεια καταφέραμε να κουμαντάρουμε αυτές τις 5 καλτσοβελόνες και να τις βάλουμε στην σειρά μιας που πλέον δημιουργούσαν ένα τετράγωνο και ήταν όλες ενωμένες με τους πόντους. Αυτό ίσως να ήταν και το πιο δύσκολο σημείο του μαθήματος, όμως η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται εξάσκηση για να καταφέρεις να τιθασεύσεις αυτές τις 5 πέντε βελόνες και να τις φέρεις στα νερά σου. 
Αφού δουλέψαμε λάστιχο για μερικούς γύρους και ελάχιστο ζέρσεϊ σε γύρους προχωρήσαμε στο σήκωμα της πτέρνας όπου πλέον δουλέψαμε μόνο με τις 2 τελευταίες βελόνες και σε σειρές και αφήσαμε για το τέλος του μαθήματος το γύρισμα της πτέρνας, μάθαμε να σημαδεύουμε το κέντρο των πόντων, να κάνουμε μειώσεις αριστερά και δεξιά από αυτό και να σταματάμε πριν το τέλος της σειράς. Σε αυτό το σημείο χρειαζόταν λίγο εξάσκηση στις μειώσεις και καθαρό μυαλό για να αρχίσουμε να διαβάζουμε τους πόντους. Ξέρεις, οι πόντοι μερικές φορές μας μιλάνε μόνοι τους, αυτός ήταν και ένας από τους σκοπούς του μαθήματος, να δουλεύουμε χωρίς σημειώσεις και να καταλαβαίνουμε μόνοι μας το επόμενο βήμα.

Κάπου εδώ τελείωσε το πρώτο μάθημα. 

Σεμινάριο κάλτσαςΣτο δεύτερο και τελευταίο τρίωρο οι μαθήτριες είχαν έρθει ήδη προετοιμασμένες και είχαν εξασκηθεί αρκετά, είχαν μαζέψει τις απορίες τους, κάναμε τις διορθώσεις εκεί που χρειάζονταν και έτσι τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρα!
Σε αυτό το τρίωρο κάναμε μια γρήγορη επανάληψη στο γύρισμα της πτέρνας κι έπειτα μάθαμε να σηκώνουμε τους πόντους στα πλαϊνά, να κάνουμε πάλι μειώσεις για να τους φτάσουμε στο αρχικό τους πλήθος, να κλείνουμε σιγά σιγά στα δάχτυλα και να ράβουμε τους πόντους με βελονιά πόντου ή Kitchener stitch! Πολύ πληροφορία για 1 τρίωρο όμως οι μαθήτριες είχαν ήδη καταλάβει αυτά που ήταν απαραίτητα για το πλέξιμο της κάλτσας και ήταν πιο εξοικειωμένες με τις τεχνικές. Σίγουρα ακόμα 1 τρίωρο θα ήταν βοηθητικό για να τελειοποιήσουμε αυτά που μάθαμε!

Εν συντομία, ήταν ένα μάθημα στο οποίο περάσαμε άψογα! Η οικοδέσποινα ήταν εκεί για ότι βοήθεια χρειαζόμασταν, οι μαθήτριες ήταν εξαιρετικές (τύχη!), με τον καλό τους λόγο πάντα και με πραγματική θέληση για να μάθουν αυτό για το οποίο ήμασταν εκεί! Μου δόθηκε η ευκαιρία να δω τι βελτιώσεις χρειάζονται για τα επόμενα μαθήματα, σίγουρα πιο χοντρό νήμα για να φεύγει πιο γρήγορα το πλεκτό και ίσως 1 τρίωρο παραπάνω!

Γωγώ, Μαρία και Σοφία ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας. Μαρίνα σε ευχαρίστω για την φιλοξενία!  

 Δανάη


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ένα διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τις δύο πρώτες Πέμπτες του Δεκεμβρίου, 5 & 12/12 στο Knowledge στο Μαρούσι, με θέμα τι άλλο; Την κάλτσα!

Θα μάθουμε να:
☑️ Πλέκουμε κυκλικά με καλτσοβελόνες και με φορά από πάνω προς τα κάτω.
☑️ Σηκώνουμε πόντους.
☑️ Κάνουμε μειώσεις με αριστερή και δεξιά κλίση.
☑️ Ράβουμε τους πόντους με τεχνική που δημιουργεί αόρατη ραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις επικοινωνείτε στο Knowledge 2114073981

Διαβάστηκε 2400 φορές

Τελευταία άρθρα από τον/την Danai

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις