Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 00:00

Παγκόσμια ημέρα πλεξίματος σε δημόσιο χώρο - WWKiP

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Παγκόσμια ημέρα πλεξίματος σε δημόσιο χώρο - WWKiP Παγκόσμια ημέρα πλεξίματος σε δημόσιο χώρο - WWKiP

Η Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους (World Wide Knit in Public Day ή WWKiP) ξεκίνησε το 2005 από την Danielle Landes. Ξεκίνησε με την προοπτική να φέρει κοντά του πλέκτες/ριες απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου.


Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται ανά τον κόσμο από ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων. Εκτός από τις ιδέες, τα πατρόν και τα πλεκτά τους οι συμμετέχοντες καλούνται αν επιθυμούν να μοιραστούν με τους υπόλοιπους της ομάδας τα εδέσματα και τις λιχουδιές τους.
Στο ξεκίνημα της αυτή η παγκόσμια ημέρα είχε περίπου 25 τοπικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Τον επόμενο χρόνο 70 εκδηλώσεις και το 2007 σχεδόν 200. Το 2008 υπήρξαν 800 εκδηλώσεις.
Με την πάροδο των χρόνων έχουμε εκδηλώσεις στην Αυστραλία, Κίνα, Αγγλία, Φιλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Σουηδία κα.
Μέχρι το 2014 οι εκδηλώσεις λάμβαναν χώρα από το δεύτερο Σάββατο έως την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. 

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, παραλίες κ.α. και απαιτούν τη γραπτή συγκατάθεση του κάθε φορέα, έτσι πολλές εκδηλώσεις γίνονται σε καταστήματα και καφέ.

Για να δείτε τις υφιστάμενες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο αλλά και για να δηλώσετε την δική σας εκδήλωση επισκεφθείτε το επίσημο site του WWKiP 

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να δείτε τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα http://www.wwkipday.com/find-a-kip/kips-in-europe/

Υπάρχει επίσης ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει προϊόντα του WWKiP http://www.cafepress.com/wwkipday/6423078 βοηθώντας και στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια.

 Για το 2023 Παγκόσμια ημέρα πλεξίματος σε δημόσιο χώρο έχει οριστεί η 10η Ιουνίου, ημέρα Σάββατο.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 12535 φορές

Τελευταία άρθρα από τον/την Danai

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις