• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 00:00

Πλέξιμο με τα δάχτυλα Βίντεο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Πλέξιμο με τα δάχτυλα Πλέξιμο με τα δάχτυλα

Πρόσθετες Πληροφορίες

Ποιος είπε ότι για να πλέξουμε χρειαζόμαστε απαραίτητε βελόνες; Φαντασία να υπάρχει και όλα γίνονται!

Με αυτόν τον τρόπο που παρουσιάζουμε παρακάτω μπορούμε να πλέξουμε μακριές λωρίδες και να τις χρησιμοποιήσουμε για δημιουργία κοσμημάτων, κασκόλ, κολάρων κ.α. Χρησιμοποιούμε αντίστοιχό νήμα για κάθε περίπτωση, ιδανικό θα ήταν ένα χοντρό νήμα.

Εκτέλεση

Βήμα 1: Κρατάμε το νήμα στην παλάμη μας με την άκρη του να κρέμεται δίπλα από το μικρό δάχτυλο και το άλλο μέρος μεταξύ του αντίχειρα και του δείχτη. Εδώ ο αντίχειρας παίζει βοηθητικό ρόλο.

Βήμα 2: Περνάμε το νήμα πίσω από τον δείχτη, μπροστά από τον μέσο, πίσω από τον παράμεσο και μπροστά από το μικρό δάχτυλο. Έχουμε μια μπάρα με νήμα μπροστά από τον μέσο και μπροστά από το μικρό δάχτυλο

Βήμα 3: Πάμε το νήμα πίσω από τον μικρό δάχτυλο, μπροστά από τον παράμεσο, πίσω από τον μέσο τον μέσο και μπροστά από τον δείκτη. Τώρα έχουν και τα 4 δάχτυλα μας μια μπάρα με νήμα.

Βήμα 4: Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2 και 3 για ακόμα μία φορά και έτσι έχουμε 2 μπάρες με νήμα σε κάθε δάχτυλο.

Βήμα 5: Ξεκινώντας από τον δείχτη, περνάμε το κάτω νήμα το πάνω από το άλλο και το αφαιρούμε από το δάχτυλο. Επαναλαμβάνουμε και για τα  υπόλοιπα 3 δάχτυλα.

Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2, 3 και 5 μέχρι να αποκτήσουμε το επιθυμητό μήκος.

 

Για το κλείσιμο: Σταματάμε στο βήμα 5 όπου έχουμε μία θηλιά σε κάθε δάχτυλο. Περνάμε την θηλιά του δείχτη στον μέσο και έπειτα περνάμε την κάτω θηλιά πάνω από την άλλη που μόλις μεταφέραμε και την αφαιρούμε από το δάχτυλο. Η θηλιά που έμεινε στον μέσο θα χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο για το κλείσιμο τον πόντου του παράμεσου. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να κλείσουμε όλους τους πόντους.

Διαβάστηκε 11793 φορές

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Blocking Νήμα από το μηδέν »

Ακολούθησε μας

Εγγραφή στο Newsletter

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις