Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 00:00

Μαρκάρισμα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μαρκάρισμα Μαρκάρισμα

Πρόσθετες Πληροφορίες

Με τον όρο μαρκάρισμα, εννοούμε την τοποθέτηση ενός δείκτη - σημάδι σε συγκεκριμένο σημείο του πλεκτού κατά την διάρκεια του πλεξίματος.

Το Μαρκάρισμα των πόντων, μας αποτρέπει από λάθη που μπορούν να δημιουργήσουν ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Αυτούς τους δείκτες τους περνάμε στις βελόνες, ανάμεσα από τους πόντους ή τους πιάνουμε πάνω στους πόντους. Για το μαρκάρισμα της αρχής του πλεκτού είναι προτιμότερο να τοποθετούμε τους δείκτες στις βελόνες.

Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όμως τους δείκτες; Ένας δείκτης είναι απαραίτητος για την κυκλική πλέξη διότι με αυτόν τον τρόπο μαρκάρουμε την αρχή του γύρου. Επίσης, δείκτες χρησιμοποιούμε για να επισημάνουμε την αρχή  και το τέλος ενός σχεδίου - μοτίβου (chart)  πάνω στο πλεκτό.

Στα αγγλικά πατρόν την τοποθέτηση του δείκτη θα την δείτε γραμμένη ως PM (Place Marker) ή ως SM (Slip Marker) όταν μεταφέρουμε τον δείκτη από την μία βελόνα στην άλλη.

Δείκτες μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο από τα αντίστοιχα καταστήματα αλλά μπορούμε να φτιάξουμε και αυτοσχέδιους.  Αντί για τους έτοιμους δείκτες χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι νήμα, ένα δαχτυλίδι, σκουλαρίκια, συνδετήρες και πολλά άλλα.

Διαβάστηκε 3099 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρίξιμο - Cast on Καλός πόντος »

Προσθήκη σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Με την χρήση του plekontas.gr συμφωνείτε με τους όρους χρήσης των cookies. Πληροφορίες
Toggle Bar