Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 00:00

Διπλό πουαντερί

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(25 ψήφοι)
Διπλό πουαντερί Διπλό πουαντερί

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Βελόνες ή Βελονάκι: Βελόνες

Διπλό πουαντερί ή Moss stitch

Ρίχνουμε μονό αριθμό πόντων

Σειρά 1: *Πλέκουμε 1 με καλή, 1 με ανάποδη επαναλαμβάνουμε από το *  ως τον προτελευταίο πόντο, πλέκουμε έναν με καλή

Σειρά 2: *Πλέκουμε 1 με ανάποδη, 1 με καλή επαναλαμβάνουμε από το * μέχρι τον προτελευταίο πόντο, πλέκουμε έναν με ανάποδη

Σειρά 3: Επανάληψη σειράς 2

Σειρά 4: Επανάληψη σειράς 1

Επαναλαμβάνουμε τις τέσσερις σειρές μέχρι το επιθυμητό μήκος.

Εννοείται ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο και σε ζυγό αριθμό πόντων. Πλέκουμε και σε αυτήν την περίπτωση εναλλάξ καλό & ανάποδο πόντο, φροντίζοντας να διατηρούμε δύο ίδιες σειρές, 2 σειρές δηλαδή με τους ίδιους πόντους, έπειτα αντιστρέφουμε τον καλό με τον ανάποδο πόντο και πλέκουμε δύο ίδιες σειρές ξανά.

Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου σχεδίου είναι η εξής "όταν πλέκουμε την τρέχουσα σειρά με τους ίδιους πόντους που έχουμε στην από κάτω, τότε την επόμενη σειρά θα την πλέξουμε με τους αντίθετους πόντους" και το αντίστροφο.

 Δείτε εδώ την πλέξη Πουαντερί

Διαβάστηκε 18983 φορές

Σχόλια   

γωγω
# γωγω 11-10-2015 23:09
ερώτηση : φτιάχνοντας ένα πουλόβερ με το παρόν σχέδιο είτε με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο μας αρέσει πως θα κάνουμε μειώσεις κ αυξήσεις εκεί που χρειάζονται δε θα φαίνεται άσχημο? ????αναφέρομαι σε περίπτωση που δεν έχω πατρον.
Απάντηση
Danai
# Danai 13-10-2015 22:19
Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο αλλοιώνεται στα σημεία που κάνουμε τις αυξήσεις ή τις μειώσεις γι' αυτό επιλέγουμε να τις κάνουμε σε σημεία που θα είναι λιγότερο εμφανή, όπως τα πλαϊνά σε μια μπλούζα.

Στο πουαντερι για παράδειγμα, μιας που είμαστε σε αυτή τη περίπτωση, στα σημεία που έχουμε κάνει αύξηση ή μείωση αναγκαστικά θα χρειαστεί να πλέξουμε 2 πόντους με καλή ή με ανάποδη (τον έναν δίπλα στον άλλον) στην επόμενη σειρά. Όταν όμως επαναλάβουμε την μείωση ή την αύξηση θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά βήματα του σχεδίου.

Αυτά από εμένα, δεν ξέρω αν κάποιος άλλος έχει ανακαλύψει κάτι άλλο... :-)
Απάντηση

Προσθήκη σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Με την χρήση του plekontas.gr συμφωνείτε με τους όρους χρήσης των cookies. Πληροφορίες
Toggle Bar