Είστε εδώ:ΑρχικήΠλέξιμο & ΟδηγίεςΥλικά πλεξίματοςΥλικά πλεξίματος
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 00:00

Υλικά πλεξίματος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)
Υλικά πλεξίματος Υλικά πλεξίματος

Βελόνες: Μαζί με το νήμα οι βελόνες είναι τα δύο αναγκαία υλικά για το πλέξιμο. Τα υπόλοιπα θεωρούνται προαιρετικά. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι βελονών, οι ίσιες, οι κυκλικές και η καλτσοβελόνες.

Μετρητής σειρών: Είτε ηλεκτρονικός, είτε μηχανικός ο μετρητής χρησιμοποιείται για να σημειώνει τον πλήθος των σειρών ή των γύρων που έχουμε πλέξει μέχρι τώρα. Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε το πλέξιμο μιας σειράς ή ενός γύρου πατάμε το κουμπί του μετρητή αυξάνοντας την αρίθμηση του κατά έναν αριθμό.

Δείκτες: Μαρκάρουν  τα σημεία του πλεκτού. Είναι ένα σχεδόν απαραίτητο εργαλείο για την κυκλική πλέξη, σημαδεύει την αρχή του γύρου. Επίσης χρησιμοποιείται ως σημάδι για την αρχή και το τέλος ενός μοτίβου. Αντί για τους δείκτες εμπορίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σκουλαρίκια, νήματα, δαχτυλίδια, σχοινιά κ.α.

Παραμάνες συγκράτησης πόντων: Είναι μεγάλες παραμάνες στις οποίες περνιούνται πόντοι και μένουν στην άκρη μέχρι να έρθει ξανά οι ώρα τους για πλέξιμο. Αντί για παραμάνες χρησιμοποιούνται πολλές φορές νήματα.

Βοηθητικό κοτσίδας: Χρησιμοποιούνται για την συγκράτηση των πόντων όταν πλέκουμε κοτσίδα. Εναλλακτική και παραδοσιακή λύση είναι η φουρκέτα.

Οδηγός για το νήμα: Τοποθετείτε στο δάχτυλο και οδηγεί το νήμα στην σωστή κατεύθυνση.

 

Διαβάστηκε 4933 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Νήματα »
Προσθήκη νέου σχολίου


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vinay - Μοτίβο σε σχήμα V

Με αυτή τη πλέξη δημιουργούμε άκρες με γωνίες. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε εκτός από τον καλό και τον ανάποδo…

Φύλλα

Ένα πλεκτό σχέδιο με φύλλα που το ένα πέφτει πάνω στο άλλο.

Πλέκοντας μανίκια

Όταν πλέκουμε πουλόβερ σε κομμάτια ξεκινάμε σχεδόν πάντα από το πλέξιμο του μπροστά και του πίσω τμήματος και αφήνουμε για…

Ρίξιμο - Cast on

Πως θα ξεκινήσουμε το πλεκτό μας;

Άκρες με γωνίες ρόμβων

Άκρες με γωνίες που σχηματίζονται από ρόμβους.