Πλέξιμο και Macrame

1 Μήνας 3 Ημέρες πριν #297 από Lori
Θα ήθελα πολύ να μου πείτε κι εσείς ,αν η τέχνη Macrame έχει κοινά στοιχεία με το πλέξιμο.
Είναι κάτι διαφορετικό,αλλά εξίσου ενδιαφέρον και θα ήταν πολύ ωραία να μπορεί κανείς να τα συνδυάσει τα 2 αυτά (σιγά-σιγά) :)

Εδώ που μένω ,έχει μισό χρόνο που ξεκίνησαν Σεμινάρια Macrame και τώρα φυσικά Πλεξίματος σε κατάστημα. Και επειδή μου κέντρισε το Macrame το ενδιαφέρον αρχικά ,ίσως μου φάνηκε και λίγο πιο εύκολο από το πλέξιμο δεν ξέρω, πάντως για να κάνουν τα 2 αυτά σεμινάρια λογικά κάτι θα σημαίνει.
Δεν είδα κάποιο σχετικό άρθρο ,γι'αυτό και είπα να σας ρωτήσω αν ήδη κάνετε κάτι με Macrame ή αν θα το κάνετε μελλοντικά και αυτό ?

Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

2 Εβδομάδες 5 Ημέρες πριν #298 από danai
Καλημέρα Lori και καλό μήνα,

Με συγχωρείς για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλές δουλειές σε εκκρεμότητα αυτό το διάστημα.

Θα σου μιλήσω προσωπικά ως Δανάη, κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο έπιασα στα χέρια μου το μακραμέ ξανά και ξεκίνησα να φτιάχνω βραχιόλια μόνο, εθίστηκα για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά μετά το παράτησα. Αυτό το διάστημα είχα σκεφτεί να φτιάξω μια ενότητα στο site που θα αφορούσε το μακραμέ αλλά η ιδέα έμεινε στην άκρη μαζί με την επιθυμία μου γι'αυτή την τέχνη.
Το πλέκοντας δεν ξεκίνησε από μόδα, ξεκίνησε από την "εξάρτηση" μου με το πλέξιμο που συνεχίζεται με την ίδια ένταση, οπότε μετά από μια δεύτερη σκέψη που έκανα πάνω στο θέμα του μακραμέ αποφάσισα ότι θα ήταν κακό να ξεκινήσω μια ενότητα με την οποία παίζει και να μην ασχοληθώ εντατικά. Το ίδιο συμβαίνει και με το βελονάκι, αν δεις στο site υπάρχουν ελάχιστα άρθρα, γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή δηλαδή δεν έχω το ίδιο πάθος που έχω με τις βελόνες.

Εννοείται ότι και τα δύο (πλέξιμο με βελόνες και μακραμε) ανήκουν στην ίδια κατηγορία, γι'αυτό και αρκετές παλαιές πλέκτριες έκαναν και τα δύο, το μακραμέ τότε δεν το χρησιμοποιούσαν μόνο για βραχιόλια κλπ, αλλά κυρίως για κουρτίνες και άλλα είδη που έχουν σχέση με το σπίτι.

Πάντως σου προτείνω να τα δοκιμάσεις όλα και αυτό που θα σου ταιριάξει καλύτερα, θα είναι και αυτό που θα συνεχίσεις να κάνεις για χρόνια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ